X

Radificarea Oficiala de ULTIM MOMENT facuta de Simonei Bucura-Oprescu pentru o Conventie Importanta pentru Romania

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a depus astăzi documentul de ratificare de către România a Convenției nr. 190/2019 privind eliminarea violenței și a hărțuirii în lumea muncii. Evenimentul a avut loc în cadrul celei de-a 112-a Sesiuni a Conferinței Internaționale a Muncii, unde ministrul român a avut o întâlnire bilaterală cu Gilbert F. Houngbo, directorul general al Organizației Internaționale a Muncii (OIM).

Simona Bucura-Oprescu spune ca aceasta este prima convenție OIM ratificată de România după cea privind munca în domeniul maritim, din 2015. Ministrul Simona Bucura-Oprescu a subliniat că România a ratificat până acum 8 din cele 10 Convenții fundamentale ale OIM, considerate drepturi ale omului.

În total, România a ratificat 38 dintre cele 57 de Convenții OIM și continuă să facă eforturi pentru a ratifica și ultimele două Convenții fundamentale referitoare la sănătatea și securitatea în muncă. „Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) și Guvernul României își respectă angajamentul de a asigura șanse egale și acces la servicii publice esențiale pentru toți cetățenii, dar și de a elabora politici care să asigure tranziția verde și digitală, contribuind astfel la o economie solidă și crearea de noi locuri de muncă.

Vom continua să facem eforturi pentru un mediu de lucru sigur și incluziv, fără discriminare și hărțuire. Vom colabora cu partenerii sociali pentru atingerea acestor obiective. MMSS și Guvernul României vor continua cooperarea cu OIM pentru a respecta standardele, politicile și bunele practici în domeniul muncii ca răspuns eficient la provocările actuale generate de schimbările fără precedent din lumea muncii”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Simona Bucura-Oprescu, pe lângă întâlnirea cu Gilbert F. Houngbo, a participat și la o reuniune bilaterală cu Beate Andrees, director regional OIM pentru Europa și Asia Centrală. Discuțiile au vizat întărirea cooperării dintre România și Biroul Internațional al Muncii, iar ministrul Simona Bucura-Oprescu și-a exprimat dorința ca OIM să deschidă un Birou la București.

Simona Bucura-Oprescu, in cadrul intervenției sale în plenul Conferinței, a reiterat angajamentul României de a întări măsurile de combatere a violenței și hărțuirii în lumea muncii, de a stimula dialogul social, de a promova ocuparea forței de muncă, de a asigura securitatea și sănătatea în muncă, egalitatea și nediscriminarea.

Totodată, Simona Bucura-Oprescu l-a invitat pe directorul general al OIM, Gilbert F. Houngbo, să efectueze o vizită oficială în România în perioada următoare. Prin aceste acțiuni, România își reafirmă angajamentul de a proteja drepturile muncitorilor și de a crea un mediu de lucru mai sigur și mai incluziv pentru toți cetățenii săi.

This post was last modified on iun. 13, 2024, 10:56 PM 22:56

Disqus Comments Loading...