X

AVERTIZARE Oficiala a ING Romania de ULTIM MOMENT, in Imediata Atentie a Romanilor

ING Romania, una dintre institutiile financiare cele mai mari din tara noastra, isi avertizeaza din nou clientii in legatura cu o problema extrem de serioasa, care ne poate lasa foarte rapid fara banii pe care-I avem in conturi, mai exact fraudele online. In cadrul unui nou mesaj publicat de catre ING Romania pe propriul cont de pe reteaua de socializare Facebook, banca incearca sa ne avertizeze cu privire la marea problema a aplicatiilor false, pline de malware.

ING Romania vorbeste despre faptul ca, daca ne lasam pacaliti de diversi “experti” sa facem asa-zise “investitii” pentru a obtine “castiguri rapide”, riscam sa ramanem fara banii pe care-I avem, ceea ce se poate dovedi a fi o problema foarte serioasa. In aceasta situatie, ING Romania vorbeste despre o tehnica folosita tot mai des de catre hackeri pentru a fura banii, prin obtinerea de control asupra dispozitivelor electronice ale victimelor, pentru transfer de bani.

AVERTIZARE Oficiala a ING Romania de ULTIM MOMENT, in Imediata Atentie a Romanilor

ING Romania explica intr-o pagina de pe website-ul sau ca, aplicatiile false pentru telefoanele mobile, le pot permite hackerilor sa obtina acces asupra dispozitivelor noastre, pentru a transfera banii din conturi, fara ca noi sa stim. Aplicatiile pentru Android sunt cele mai periculoase, iar asta pentru ca unele au malware care permite obtinerea de control total asupra dispozitivului, inregistrarea datelor de logare in ING Romania si apoi furtul banilor.

ING Romania ne spune ca nu trebuie sa instalam vreodata vreo aplicatie pentru telefon, tableta, sau chiar PC, din afara magazinelor oficiale prin care sunt distribuite aceste tipuri de software, pentru dispozitivele pe care le avem noi. Desigur ca in cazul Android exista oricum riscul de a descarca aplicatii cu malware si din Google Play Store, dar el e mai mic decat daca o facem de pe website-uri sau magazine necunoscute, ING Romania lansand avertismentul cu un scop.

ING Romania are probleme foarte mari, in majoritatea cazurilor, sa recupereze banii care sunt furati de catre hackeri, astfel ca noi ramanem fara nimic, mai ales ca e posibil ca nici politia sa nu poata recupera banii furati de catre raufacatori.

This post was last modified on iun. 13, 2024, 10:55 PM 22:55

Disqus Comments Loading...