X

Mesajele Oficiale de ULTIM MOMENT ale lui Marcel Ciolacu privind Salariile a Milioane de Romani

Marcel Ciolacu afirma ca, intr-un context economic marcat de incertitudini și provocări globale, România continuă să atragă atenția investitorilor străini. Premierul a subliniat recent, într-o declarație publică, succesul politicilor economice adoptate de guvernul său, evidențiind o creștere semnificativă a investițiilor străine directe în primele patru luni ale acestui an.

Marcel Ciolacu sustine ca, potrivit datelor publicate de Banca Națională a României (BNR), investițiile străine directe au atins 3,2 miliarde de euro, înregistrând o creștere de 34% față de aceeași perioadă a anului trecut. “Apostolii austerității au greșit din nou! Statisticile publicate de BNR arată că, în primele 4 luni ale acestui an, investițiile străine au crescut semnificativ, ajungând la 3,2 miliarde euro, o creștere de 34% față de aceeași perioadă a anului trecut,” a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a criticat opoziția pentru propagarea dezinformărilor și pentru lipsa de acțiuni concrete în sprijinul dezvoltării economice. “În timp ce unii fac doar circ, investitorii se concentrează pe realitatea cifrelor și a oportunităților pe care le oferă economia românească,” a adăugat el.

Conform BNR, investițiile directe ale nerezidenților în România au însumat 3,230 miliarde de euro, comparativ cu 2,408 miliarde de euro în perioada similară a anului trecut. Din această sumă, participațiile la capital, inclusiv profitul reinvestit estimat, au totalizat 3,014 miliarde de euro, iar creditele intragrup au înregistrat o valoare netă de 216 milioane euro.

Marcel Ciolacu a reiterat angajamentul guvernului de a crea locuri de muncă bine plătite și de a asigura un nivel de trai cât mai aproape de media europeană. “Vrem ca românii să aibă slujbe plătite cât mai aproape de media europeană. Cred că asta aşteaptă românii de la noi, nivel de trai mai bun şi preţuri corecte. Nu circ în stradă, cum fac încă unele partide, deşi au fost deja taxate dur de electorat,” a spus el.

Marcel Ciolacu a menționat că inflația continuă să scadă, ajungând aproape de 5%, și a promis măsuri suplimentare pentru protejarea puterii de cumpărare a populației. “Alegerile au trecut și revenim la prioritățile românilor. Mă bucur că inflația continuă să scadă ajungând deja aproape de 5% și vom continua să luăm măsuri pentru a proteja puterea de cumpărare a populației,” a concluzionat Marcel Ciolacu.

Aceste evoluții pozitive confirmă, potrivit premierului, corectitudinea măsurilor și politicilor adoptate de guvern, demonstrând că economia românească este pe drumul cel bun.

This post was last modified on iun. 13, 2024, 9:28 PM 21:28

Disqus Comments Loading...