X

Austria si Germania Anunta Impreuna Masuri Oficiale de ULTIM MOMENT Permitand Finalizarea Aderarii Romaniei la Schengen

Austria si Germania anunta impreuna o serie de masuri oficiale de ultim moment, care vor permite finalizarea aderarii Romaniei la Schengen mult mai reped decat credeam, iar asta pentru ca in urma unor discutii avute in cadrul Consiliului JAI de zilele acestea, Gerhard Karner si Nancy Faeser au convenit sa lucreze impreuna pentru protejarea Spatiului Schengen.

Austria si Germania pun acum accentul pe deportarile catre Siria si Afganistan a migrantilor care au cererile de azil respinse, sau care au comis infractiuni grave, Gerhard Karner si Nancy Faeser convenind sa lucreze impreuna pentru reducerea migratiei ilegale in ambele tari, ceea ce va permite finalizarea aderarii Romaniei la Schengen in viitor.

Austria si Germania sunt doua dintre cele mai importante si puternice tari din Europa in momentul de fata, iar aceasta colaborare va avea cu siguranta un impact semnificativ asupra deciziilor in materie de migratie pentru UE, astfel ca permiterea finalizarii aderarii Romaniei la Schengen in anul 2025 ar trebui sa fie ceva care sa fie intr-adevar realizabil, intr-un final.

“Accentul principal a fost pus pe punerea în aplicare consecventă a Pactului privind azilul și migrația. Ministrul de Interne a mulțumit Președinției belgiene pentru munca intensă în acest context. Pentru Gerhard Karner, accentul se pune pe protejarea frontierelor externe, proceduri rapide la frontierele externe și cooperarea cu țări terțe sigure pentru a reduce presiunea la frontierele externe.

Am convenit asupra cooperării strânse cu ministrul german de interne Nancy Faeser pentru a promova în mod constant deportările în Afganistan și Siria. Ambii miniștri de interne au convenit asupra cooperării strânse în marja reuniunii miniștrilor de interne din UE pentru a promova deportările și întoarcerile în Siria și Afganistan.”

This post was last modified on iun. 18, 2024, 9:41 PM 21:41

Disqus Comments Loading...