X

Declaratia Oficiala de ULTIM MOMENT a Simonei Bucura-Oprescu privind Milioanele de Angajati Romani

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a reafirmat angajamentul ferm al României față de valorile justiției sociale în cadrul Forumului Inaugural al Coaliției Globale pentru Justiție Socială. Evenimentul, desfășurat în marja celei de-a 112-a Conferințe Internaționale a Muncii, a reunit lideri globali precum António Guterres, secretarul general al ONU, și Nicolas Schmit, comisarul european pentru Muncă și Drepturi Sociale.

Simona Bucura-Oprescu afirma ca România se numără printre cele doar 14 state membre ale Uniunii Europene care sunt partenere ale acestei coaliții, un demers ce subliniază eforturile țării noastre în promovarea dreptății sociale și a condițiilor de muncă echitabile.

“România a aderat la Coaliția Globală pentru Justiție Socială în principal datorită faptului că împărtășește și susține valorile pe care aceasta le promovează. Și noi credem și acționăm pentru tratament egal și corect, respectarea drepturilor omului și drepturilor în lumea muncii,” a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Simona Bucura-Oprescu a subliniat că România a făcut pași importanți pentru a îmbunătăți condițiile de muncă, trai și protecție socială, măsurile guvernului condus de Marcel Ciolacu având efecte notabile asupra economiei naționale. Conform datelor oficiale, România, alături de Brazilia, este una dintre cele două țări care au înregistrat o îmbunătățire a rating-ului de țară în acest an, o performanță remarcabilă în contextul în care 13 state s-au confruntat cu o deteriorare a acestuia.

“Creșterea economică trebuie să se regăsească în creșterea nivelului de trai al fiecărui cetățean. România ia măsuri active în domeniul ocupării pentru a avea locuri de muncă decente, mai multe și mai bine plătite, precum și o societate incluzivă.

Alte obiective majore vizează dezvoltarea sectorului de economie socială, protecția socială, intensificarea dialogului social și creșterea nivelului de acoperire a negocierii colective. Construim un viitor cu dreptate socială pentru toți!”, a adăugat ministrul.

Coaliția Globală pentru Justiție Socială include în prezent 71 de guverne, 82 de sindicate, inclusiv din România, și 32 de patronate. Angajamentul României față de această coaliție este o dovadă clară a devotamentului său pentru un viitor mai echitabil și mai just pentru toți cetățenii săi.

This post was last modified on iun. 18, 2024, 9:41 PM 21:41

Disqus Comments Loading...