Ministrul Educatiei aduce in imediata noastra atentie 3 anunturi oficiale de ultim moment, care vizeaza elevii din toata Romania, iar asta pentru ca primele dintre cele transmise de Ligia Deca vizeaza noi sanctiuni pentru elevii care nu permit desfasurarea orelor de curs in conditii normale, sau au un comportant inadecvat.
Ministrul Educatiei explica mai jos deasemenea ceea ce s-a realizat in diverse scoli din Romania cu fonduri europene, Ligia Deca incercand sa ne aduca in atentie ceea ce ar trebui sa stim in legatura cu felul in care sunt folositi banii din PNRR pentru modernizarea scolilor si imbunatatirea calitatii educatiei.
“Introducerea, pentru punerea în acord cu prevederile Legii învățământului preuniversitar nr. 198/2023, a sancțiunilor: observație individuală; mustrare scrisă; retragerea temporară sau pe durata întregului an școlar a burselor de care beneficiază elevul; mutarea disciplinară la o clasă paralelă din aceeași unitate de învățământ; suspendarea elevului pe o durată limitată de timp, conform legii.
Preavizul de exmatriculare; exmatricularea cu drept de reînscriere în anul școlar următor în aceeași unitate de învățământ, conform legii; exmatricularea cu drept de reînscriere în anul școlar următor în altă unitate de învățământ, conform legii; exmatricularea fără drept de reînscriere pentru elevii din învățământul postliceal. Elevii sancționați cu suspendare, preaviz de exmatriculare sau exmatriculare cu drept de reînscriere beneficiază de consiliere școlară.
Intervenție psihologică și psihoterapie, precum și de activități remediale. A fost menținut dreptul elevilor de a contesta sancțiunile. În situația în care, ca urmare a soluționării contestației care a fost însoțită și de scăderea notei la purtare, sancțiunea este modificată sau anulată, se poate modifica, respectiv anula și decizia de scădere a notei la purtare.
Transformări de impact la Liceul Teoretic „Alexandru Mocioni” din Ciacova datorită fondurilor europene câștigate prin Programul Național de Reducere a Abandonului Școlar! Activitățile cele mai valoroase pentru acest liceu au fost digitalizarea și echiparea sălilor de clasă. Asta înseamnă elevi mai implicați în activități, datorită utilizării echipamentelor digitale și, în același timp, mai motivați să învețe mai mult și mai dornici să vină la școală!
Am avut ocazia să vizitez Școala Mihai Viteazul, Hulubești, Giurgiu, alături de Antonella Bassani, Vicepreședinta Băncii Mondiale. Am întâlnit o echipa unită, preocupată de binele copiilor și dezvoltarea comunității. În prezent, elevii învață într-o clădire construită în 1957 de oamenii satului. În curând copiii se vor muta într-o școală modulară pentru că va începe construcția noii școli. Construcția clădirii este finanțată prin proiectul „Școli mai sigure, incluzive și sustenabile”.”
This post was last modified on iun. 18, 2024, 9:40 PM 21:40