Datele Oficiale de ULTIM MOMENT ale Ministrului Educatiei Privind Elevii din Romania si Scolile

Ministrul Educatiei a publicat date oficiale de ultim moment cu privire la elevii din Romania si scolile din tara, ce spune Ligia Deca in acest moment.

Datele Oficiale ULTIM MOMENT Ministrului Educatiei Elevii Romania Scolile

Ministrul Educatiei a publicat o serie de foarte importante date oficiale de ultim moment, iar asta deoarece Ligia Deca ne vorbeste mai jos despre numarul de elevi care urmeaza sa sustina examenul de Bacalaureat 2024 in Romania, 134.000 de tineri fiind pregatiti pentru a trece prin acest proces educational.

Ministrul Educatiei detaliaza mai jos ceea ce presupune aceasta etapa a examenului de Bacalaureat, ce se intampla cu rezultatele pe care elevii le vor obtine, dar si ceea ce trebuie sa faca inspectoratele scolare, iar asta pentru ca in baza acestor note se va face si admiterea in multe facultati din Romania.

“Potrivit datelor înregistrate și furnizate de comisiile județene/comisia ISMB de organizare a examenului, peste 134.000 de candidați (119.000 din promoția curentă și 15.000 din seriile anterioare) sunt așteptați să susțină examenul în această sesiune (toate probele sau, în funcție de rezultatele obținute în sesiunile anterioare și recunoscute ca atare, doar probele nepromovate).

Evaluarea competenţelor lingvistice pentru limba română, limba maternă şi limba modernă, precum şi a celor digitale se realizează, pentru fiecare candidat, de către doi profesori examinatori (cadrul didactic care a predat disciplina respectivă la clasă și un alt cadru didactic de aceeaşi specialitate din unitatea de învăţământ). În situațiile în care această condiție nu poate fi îndeplinită sau în cazurile în care cadrele didactice se află în incompatibilitate, profesorii examinatori vor fi selectaţi din alte școli.

Rezultatele obţinute de fiecare candidat la probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în limba maternă și într-o limbă de circulaţie internaţională se exprimă prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător, în concordanță cu grilele naționale sau europene (așadar, nu se acordă note sau calificative de tip admis/respins).

În aceeași manieră, rezultatele evaluării la proba de evaluare a competenţelor digitale se exprimă, de asemenea, prin stabilirea nivelului de competenţă în raport cu standardele europene recunoscute în domeniu şi în conformitate cu prevederile metodologiei de examen. Probele sunt monitorizate audio-video. Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

Încălcarea dispoziţiilor privind introducerea de materiale interzise în sălile de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă respectivele materiale au fost sau nu au fost utilizate. În situația în care un candidat refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una dintre probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, se consideră că acesta nu a susţinut proba.”