Activitatile Oficiale de ULTIM MOMENT ale Armatei Romane si Militarilor din Tara si Strainatate

Armata Romana aduce in atentia romanilor o serie de activitati oficiale de ultim moment ale militarilor, ce transmit autoritatile in plin razboi.

Activitatile Oficiale ULTIM MOMENT Armatei Romane Militarilor Tara Strainatate

Armata Romana a publicat o serie de informari oficiale de ultim moment cu privire la activitatile militarilor romani in ultima perioada, prima dintre ele vizand dislocarea unui modul romanesc in cadrul misiunii NATO KFOR, soldatii romani avand functii cheie in comandamentul Batalionului 2 Multinational ORF, cu soldati din multiple tari NATO.

Arata Romana vorbeste deasemenea mai jos si despre exercitiile militare importante pe care soldatii romani le-au derulat in ultima perioada in compania partenerilor NATO si nu numai, iar asta pentru ca se fac pregatiri constante pentru ca militarii sa poata face fata oricarui tip de misiuni reale pe care le-ar putea intampina.

„Militari români, în cadrul misiunii NATO KFOR. Un modul românesc, generat de Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt”, din Iași, a fost dislocat recent în Baza Militară Bondsteel. Militarii români încadrează funcții cheie în comandamentul Batalionului 2 Multinațional ORF (Operational Reserve Forces) – structură militară mixtă din care mai fac parte militari din Albania, Bulgaria și Grecia.

Batalionul multinațional și-a asumat angajamentul de a contribui cu forțe și mijloace tehnice la efortul comun de menținere a păcii în această regiune, în cadrul misiunii NATO KFOR. Această participare reprezintă o continuare a ceea ce s-a întâmplat anul trecut, atunci când batalionul multinațional a fost activat pentru prima dată și a acționat timp de aproape patru luni în această zonă.

KFOR este o operație de menținere a păcii în regiunea Kosovo, condusă de NATO din anul 1999, în baza Rezoluției 1244 a Consiliului de Securitate al ONU. Structurile prezente la această operație au misiunea de a asigura un climat de securitate sigur şi stabil, precum și libertatea de mișcare pentru toți cetățenii și a comunităților din tara.

Militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană „Sky Guardians” au participat la un schimb de experiență cu partenerii croați🇭🇷. Activitatea a constat în prezentarea armamentului ușor de infanterie pe care militarii croați îl folosesc, iar după familiarizarea cu echipamentele, au executat trageri cu arma de asalt și pistolul. Militari din unitățile subordonate Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, cu sprijinul colegilor din Forțele Aeriene.

Au repetat procedurile specifice de inserție și extracție, precum și rapelul din aeronavă, cu scopul de a valida capacitatea plutoanelor de a desfășura acțiuni de desant în teren muntos. ,,În echipă, cu echipa, pentru echipă!”, nu este doar sloganul unității, este chiar modelul nostru de viață pe care îl aplicăm zi de zi în programul de instruire. Militarii Brigăzii 61 Vânători de Munte ”General Virgil Bădulescu” au desfășurat o zi de instrucție în Masivul Rarău la ,,Pietrele Doamnei”.”