Anunturi Oficiale de ULTIM MOMENT vizand Austria si pe Karl Nehammer vizand Finalizarea Aderarii Romaniei la Schengen

Austria si Karl Nehammer vizati de anunturi oficiale de ultim moment din cauza blocarii finalizarii aderarii Romaniei la Schengen, ce se intampla.

Anunturi Oficiale ULTIM MOMENT vizand Austria Karl Nehammer Finalizarea Aderarii Romaniei Schengen

Austria si Karl Nehammer sunt tinta ironiilor lansate recent din cauza blocarii permiterii finalizarii aderarii Romaniei la Schengen pe considerente politice, premierul Marcel Ciolacu spunand ca strategia cancelarului austriac nu a avut nici pe departe rezultatele dorite de catre el, alegerile europarlamentare fiind pierdute de catre partidul acestuia.

Karl Nehammer si Austria primesc si o somatie de la premierul roman, care cere permiterea finalizarii aderarii Romaniei la Schengen, asa cum spun Comisia Europeana si Parlamentul European, dupa ce am indeplinit toate conditiile tehnice pentru ca acest proces sa fie dus la bun sfarsit si nu de azi, sau ieri, ci de peste 10 ani de zile deja.

Austria refuza sa-si ridice veto-ul impotriva permiterii finalizarii aderarii Romaniei la Schengen, Karl Nehammer evitand sa dea de inteles ca ia in calcul sa faca acest lucru, deci e posibil sa mai avem destul de mult de asteptat pana in momentul in care s-ar putea intampla acest lucru, chiar daca multa lume isi doreste sa vada asta.

„Nu, categoric, nu. Eu am văzut deciziile luate de catre Comisie, de catre Parlament, pentru că în momentul în care un stat are toate condițiile tehnice îndeplinite, nu mai ai niciun drept să te opui. S-a opus pana in acest moment, din anumite considerente, electorale și văd că nu i-a ajutat cu nimic această decizie, fiindcă s-a spus că vor lua decizia după alegeri.

Sau nu iau decizia fiindcă influențează alegerile din Austria. Îi anunț cu regret. Noi în România am câștigat alegerile, dânșii în Austria au pierdut alegerile. Deci această decizie nu i-a ajutat cu nimic electoral. Sunt ferm convins că acum cancelarul Nehammer își face și el o analiză mai exactă.”