X

Intelegerile Oficiale de ULTIM MOMENT in Schengen care vor Permite Finalizarea Aderarii Romaniei

Schengen este in centrul unor negocieri masive in momentul de fata, iar asta pentru ca separat de finalizarea aderarii Romaniei, exista foarte multe masuri care urmeaza sa fie luate in cursul urmatoarelor saptamani si luni, iar comisarul european pentru afaceri interne, crede ca ridicarea controalelor la granitele terestre urmeaza sa aiba loc in curand, pana la final de 2024.

Schengen urmeaza sa se schimbe intr-o mare masura din cauza noului pact privind azilul si migratia, care trebuie sa fie adoptat de toate tarile din sistem pana la Craciun, insa intre timp se poarta negocieri intense si pentru permiterea finalizarii aderarii Romaniei la Schengen, acest lucru fiind confirmat inclusiv de catre Belgia pentru noi.

Schengen este vizat de toate aceste masuri pentru a se reduce migratia ilegala, iarpermiterea aderarii Romaniei la Schengen este una dintre masurile subsecvente, insa o masura care este in atentia partenerilor europeni, doar ca este nevoie in continuare de negocieri multiple pentru ca acest lucru sa se intample, iar Romania trebuie sa-si respecte angajamentele asumate.

„Ylva Johansson, Comisarul European pentru Afaceri Interne, și-a exprimat optimismul cu privire la potențiala eliminare a frontierelor terestre interne din Bulgaria și România în spațiul Schengen până la sfârșitul anului 2024. Bulgaria și România au îndeplinit criteriile necesare pentru aderarea la Schengen, iar acum se concentrează. se referă la eliminarea controalelor la frontierele terestre interne.

Ea anticipează că această etapă va fi atinsă până la încheierea anului în curs. Ministrul belgian de Interne Annelies Verlinden a făcut ecou sentimentele lui Johansson, subliniind convingerea sa puternică cu privire la importanța unui spațiu Schengen fără controale la frontierele interne. Verlinden a afirmat eforturile continue de a promova această agendă.”

This post was last modified on iun. 18, 2024, 9:36 PM 21:36

Disqus Comments Loading...