Actiunile Oficiale ale Romaniei cu Masurile MAI de ULTIM MOMENT Permitand Finalizarea Aderarii la Schengen

Romania anunta actiunile oficiale de ultim moment ale MAI, cu masuri care vor permite finalizarea aderarii la Schengen, ce decizii importante sunt luate.

Actiunile Oficiale Romaniei Masurile MAI ULTIM MOMENT Permitand Finalizarea Aderarii Schengen

Romania anunta prin MAI punerea in aplicare a unor dispozitii oficiale de ultim moment pentru ajutarea permiterii finalizarii aderarii la Schengen, iar asta pentru ca in atentia a milioane de oameni sunt aduse masurile de colaborare cu autoritatile politienesti din Spatiul Schengen pentru depistarea de persoane si bunuri cautate de europeni.

Romania colaboreaza cu statele din Spatiul Schengen prin SIRENE, un centru de cooperare politieneasca internationala, verificand in S.I.S., Sistemul Inforamatic Schengen, persoanele si bunurile care tranziteaza tara noastra, cooperarea facand parte din obligatiile asumate de catre tara noastra pentru permiterea finalizarii aderarii la Schengen.

Romania pune in aplicare toate aceste masuri pentru a se asigura de faptul ca permiterea finalizarii aderarii la Schengen este ceva 100% sigur, mai ales ca indeplinim conditiile pentru aderare inca de acum mai multi ani de zile, doar ca Austria tot refuza sa ne permita sa intram in sistem, fara sa mai aiba justificari 100% reale pentru asta.

„Poliţiştii români au pus în aplicare 15 mandate europene de arestare, au depistat 64 de persoane semnalate de către statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 201 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 8 persoane care erau semnalate ca dispărute de către partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 20 de documente, fiind găsite și 54 de autovehicule căutate de partenerii din spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare. Totodată, 180 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.”