Intelegerile Oficiale in Schengen cu Masuri de ULTIM MOMENT pentru Permiterea Finalizarii Aderarii Romaniei

Schengen este in centrul unor noi intelegeri oficiale cu masuri de ultim moment pentru permiterea finalizarii aderarii Romaniei, iata ce este anuntat.

Intelegerile Oficiale Schengen Masuri ULTIM MOMENT Permiterea Finalizarii Aderarii Romaniei

Schengen ramane in centrul foarte multor discutii si negocieri care au loc in aceasta perioada, iar conform vicepresedintelui Comisiei Europene, Margaritis Schinas, o serie de intelegeri sunt acum in lucru, iar ele vor permite finalizarea aderarii Romaniei, pentru ca vizeaza pactul privind azilul si migratia, care ar urma sa reduca major migratia ilegala.

Schengen avea nevoie de un pact noi din cauza numarului foarte mare de migranti care au ajuns pe teritoriul Europei in ultimii ani de zile, iar Comisia Europeana spune ca sunt noi intelegeri de incheiat cu cele 27 de state din Spatiul Schengen, pentru ca pactul sa devina realitate, iar asta va permite finalizarea aderarii Romaniei mai rapid.

Schengen va avea prevederile pactului privind migratia si azilul implementate pana la final de an, sau cel putin acesta este termenul impus de catre Comisia Europeana, deci intelegerile finale trebuie facute pana acum, dar permiterea finalizarii aderarii Romaniei ar putea avea loc undeva pe la inceputul anului 2025, cel mai devreme, din pacate.

“Pentru Margaritis Schinas, diferențele de opinie aparțin trecutului. Vicepreședintele Comisiei UE a explicat că acesta a fost cazul în timpul negocierilor, dar acum Pactul privind azilul și migrația este un acord încheiat și este timpul să îl implementăm. Un plan în zece puncte pentru acest lucru este disponibil la Bruxelles de cateva zile.

Proceduri de azil mai scurte, deportări mai rapide, nu mai sunt cumpărături de azil în Europa: Pactul înăsprește în mod semnificativ politica de imigrație a UE, dar mai presus de toate ar trebui să aducă soluții practic implementabile și comune pentru întreaga UE. Și Schinas ar trebui să elaboreze aceste soluții comune în detaliu cu fiecare dintre cele 27 de state.”