Acordul Oficial de ULTIM MOMENT Semnat de Ministrul Apararii pentru Romania in Plin Razboi in Ucraina

Ministrul Apararii anunta semnarea unui acord oficial de ultim moment pentru Romania in plin razboi in Ucraina, ce decizii sunt dezvaluite oficial.

Acordul Oficial ULTIM MOMENT Semnat Ministrul Apararii Romania Plin Razboi Ucraina

Ministrul Apararii, Angel Tîlvăr, a primit miercuri, 19 iunie, la sediul MApN, pe ministrul apărării din Bosnia și Herțegovina, Zukan Helez. În cadrul acestei întâlniri, cei doi oficiali au semnat „Acordul între Ministerul Apărării Naționale din România şi Ministerul Apărării din Bosnia și Herțegovina privind cooperarea în domeniul apărării”. Acest document esențial creează premisele pentru dezvoltarea relațiilor militare bilaterale între cele două țări.

„Am semnat, astăzi, împreună cu omologul meu din Bosnia și Herțegovina, Zukan Helez, Acordul privind cooperarea în domeniul apărării, document ce creează premise pentru dezvoltarea relațiilor militare bilaterale”, a declarat Ministrul Apararii, Angel Tîlvăr.

Ministrul Apararii sustine ca in cadrul discutiilor a abordat subiecte esențiale legate de securitatea în regiunea Mării Negre și în zona Balcanilor de Vest, mai ales în contextul războiului de agresiune al Rusiei în Ucraina. De asemenea, Tîlvăr a reiterat angajamentul României pentru susținerea unui mediu stabil și sigur în Balcanii de Vest și a sprijinului pentru parcursul european al Bosniei și Herțegovinei.

„Sunt convins că documentul va fi baza unei viitoare cooperări aprofundate în domeniul apărării, în beneficiul ambelor părți. În perioada imediat următoare, vom depune toate eforturile necesare pentru ratificare, astfel încât acordul să producă efecte în cel mai scurt timp posibil”, a adăugat Ministrul Apararii.

Ministrul Apararii a mulțumit pentru susținerea acordată militarilor români dislocați în Bosnia și Herțegovina în cadrul Operațiunii Uniunii Europene EUFOR ALTHEA. De asemenea, a subliniat angajamentul României pentru continuarea prezenței militare în cadrul acestei misiuni, al cărei comandament va fi preluat de țara noastră la începutul anului viitor.

În încheiere, cei doi oficiali au convenit asupra continuării dialogului pe teme de interes comun, în cadrul instituit de noul Acord de cooperare în domeniul apărării între România și Bosnia și Herțegovina. Această colaborare se anunță a fi una promițătoare și de lungă durată, aducând beneficii semnificative ambelor țări în domeniul securității și apărării.