Provocarile Oficiale de ULTIM MOMENT pe care Simona Bucura-Oprescu le Aduce in Atentia Romanilor

Simona Bucura-Oprescu a dezvaluit provocarile oficiale de ultim moment, aducand in atentia a milioane de romani ceea ce ar trebui sa stie toti acum.

Provocarile Oficiale ULTIM MOMENT Simona Bucura-Oprescu Aduce Atentia Romanilor

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, , a participat astăzi la reuniunea Consiliului EPSCO (Employment, Social Policy, Health and Consumer Affairs/Consiliul de Ocupare, Politică Socială, Sănătate şi Afacerile Consumatorului), secțiunea dedicată miniștrilor Muncii, Ocupării și Politicilor Sociale.

Simona Bucura-Oprescu afirma ca temele centrale ale agendei Consiliului au vizat dimensiunea socială a Pieței Unice, propunerea de Directivă privind îmbunătățirea conținutului programelor de stagiu și condițiile de muncă pentru stagiari și asigurarea unei tranziții line de la educație la piața muncii, precum și revizuirea Directivei privind îmbunătățirea eficienței cadrului de informare și consultare a lucrătorilor.

Simona Bucura-Oprescu, in intervenția sa din plenul Consiliului, a subliniat importanța eforturilor coordonate la nivel european și național pentru a depăși provocările actuale de pe piața muncii, cum ar fi deficitul de forță de muncă și competențe.

„Pentru a depăși provocările actuale de pe piața muncii, cum ar fi deficitul de forță de muncă și competențe, avem nevoie de eforturi coordonate la nivel european și național. În România folosim finanțări europene și naționale pentru îmbunătățirea competențelor digitale, verzi și lingvistice, deoarece trebuie să fim pregătiți pentru meseriile viitorului. De asemenea, am îmbunătățit cadrul legal pentru dialogul social. Avem mecanisme consolidate de dialog tripartit pentru a găsi împreună cu partenerii sociali cele mai bune soluții la provocările pieței muncii”, a declarat Simona Bucura-Oprescu.

Aceste observații au fost făcute în contextul dezbaterii asupra Raportului Letta privind viitorul Pieței Unice. Raportul Letta reprezintă o etapă a procesului de consolidare pe termen lung a competitivității și va fi folosit în elaborarea agendei politice a viitoarei Comisii Europene. Acesta consolidează angajamentul UE față de solidaritate, reducerea inegalităților și promovarea bunăstării tuturor cetățenilor, în conformitate cu valorile Pilonului european al drepturilor sociale.

Simona Bucura-Oprescu spune ca un alt subiect important pe agenda Consiliului EPSCO a fost necesitatea unui nou acord industrial în UE și a unor politici sociale care să îmbunătățească viața cetățenilor europeni. Aceste discuții sunt esențiale pentru dezvoltarea unui cadru social și economic robust care să susțină o piață a muncii dinamică și incluzivă în întreaga Uniune Europeană.