Raportul Schengen cu Anunturile Oficiale de ULTIM MOMENT Vizand si Permiterea Finalizarii Aderarii Romaniei

Schengen este vizat de un raport foarte important cu anunturi oficiale de ultim moment vizand permiterea finalizarii aderarii Romaniei!

Raportul Schengen Anunturile Oficiale ULTIM MOMENT Permiterea Finalizarii Aderarii Romaniei

Schengen este in centrul unui raport extrem de important, cu anunturi oficiale de ultim moment care vizeaza si permiterea finalizarii aderarii Romaniei, iar asta pentru ca agentia europeana pentru protectia granitelor, Frontex, dezvaluie ca numarul de intrari ilegale in Europa a scazut cu aproximativ 23% in primele 5 luni din 2024, fata de aceeasi perioada din 2023.

Schengen a primit cu aproximativ 80.000 de migranti mai putin in 2024 fata de 2023, in aceleasi perioade, iar asta inseamna ca si numarul cererilor de azil a scazut, deci Austria nu are de ce sa se mai planga legat de permiterea finalizarii aderarii Romaniei, mai ales ca ruta Balcanilor de Vest, cea reclamata ca avand multe treceri ilegale, are tot mai putine.

Schengen este protejat mult mai bine in momentul de fata, decat in anii trecuti, iar asta pentru ca tarile de la granitele Spatiului Schengen impiedica mai eficient intrarile ilegale, raportul Frontex confirmand faptul ca permiterea finalizarii aderarii Romaniei ar trebui sa devina realitate, in ciuda piedicilor puse in trecut de catre Austria impreuna cu Karl Nehammer.

“Numărul de treceri neregulate a frontierei către Uniunea Europeană în primele cinci luni ale anului 2024 a scăzut cu aproape un sfert (23%) la aproape 80 000, potrivit datelor preliminare colectate de Frontex. Balcanii de Vest și Mediterana Centrală au înregistrat cele mai mari scăderi ale detectărilor de traversări neregulate dintre rutele majore de migrație (-71% și respectiv -58%).

In timp ce rutele Africii de Vest și Mediteranei de Est au înregistrat cele mai mari creșteri (+303% și + 103%, respectiv). Traversările maritime rămân pline de pericole pentru persoanele care efectuează migrație ilegală. Datele Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM) indică faptul că 923 de persoane au fost raportate dispărute în Marea Mediterană până în acest an.”