Sprijinul Oficial de ULTIM MOMENT Anuntat de Volodimir Zelenski pentru Ucraina in Plin Razboi

Volodimir Zelenski anunta in mod oficial sprijinul de ultim moment obtinut pentru Ucraina in plin razboi cu Rusia, ce a dezvaluit presedintele.

Sprijinul Oficial ULTIM MOMENT Anuntat Volodimir Zelenski Ucraina Plin Razboi

Volodimir Zelenski, a anunțat extinderea alianței internaționale cu doi noi semnatari, crescând astfel reprezentarea continentului american, în special a Americii Latine. Într-un comunicat oficial, președintele Zelenski a subliniat importanța egalității între națiuni și a evidențiat diferența ideologică fundamentală dintre Ucraina și Rusia în ceea ce privește relațiile internaționale.

“Considerăm că întreaga lume este egală, iar aceasta este diferența noastră ideologică față de Rusia. Respectăm fiecare națiune și ne bazăm pe fiecare voce atunci când vine vorba de cooperarea între națiuni. Așa este organizată Carta ONU – astfel încât toate statele să conteze,” a declarat Zelenski.

Printre noii membri se numără Organizația Statelor Americane, care include țări atât din America de Nord, cât și din America de Sud, și națiunea insulară Antigua și Barbuda. Această diversificare a membrilor subliniază angajamentul pentru o colaborare globală și echitabilă.

În discursul său, președintele ucrainean a criticat viziunea colonială a Rusiei, susținând că președintele rus Vladimir Putin dorește să fie singura voce care contează pe scena internațională. “Putin vrea să conteze doar el însuși sau cineva pe care îl alege. Aceasta este viziunea colonială tipică a Rusiei asupra lumii și noi – împreună cu toți partenerii noștri – trebuie să o încalcăm,” a adăugat Zelenski.

Zelenski a subliniat importanța Summit-ului pentru Pace și a lucrărilor pregătitoare pentru cel de-al doilea Summit, asigurând un tratament echitabil pentru toate națiunile, inclusiv Ucraina. De asemenea, președintele a mulțumit tuturor celor care sprijină eforturile de pace și securitate.

Într-o întâlnire cu Mareșalul Sejmului polonez, Szymon Hołownia, Zelenski a discutat despre situația de pe front și teroarea aeriană continuă a Rusiei, precum și despre cooperarea pentru protejarea cerului ucrainean. “Apreciem susținerea Poloniei pentru aderarea Ucrainei la UE și suntem recunoscători pentru asistența cuprinzătoare acordată țării noastre,” a declarat el.

Președintele ucrainean a exprimat recunoștință profundă pentru toate grupurile mobile de tragere și pentru Forțele de Apărare ucrainene care luptă împotriva terorii aeriene ruse. “Meritați cea mai profundă recunoștință și întăriri suplimentare,” a spus Zelenski, adresându-se direct soldaților.

De asemenea, Zelenski a mulțumit tuturor celor care ajută la construirea scutului aerian ucrainean, considerându-l o fundație pentru scutul ceresc al întregii Europe. “Apreciez foarte mult toate eforturile de a proteja viețile ucrainene și de a perturba planurile Rusiei de a teroriza poporul nostru,” a adăugat el.