Austria si Germania Anunta Masuri Oficiale de ULTIM MOMENT cu Polonia Permitand Finalizarea Aderarii Romaniei la Schengen

Austria si Germania anunta masuri oficiale de ultim moment cu Polonia, permitand finalizarea aderarii Romaniei la Schengen mai repede decat credeam.

Austria Germania Anunta Masuri Oficiale ULTIM MOMENT Polonia Permitand Finalizarea Aderarii Romaniei Schengen

Austria si Germania confirma in mod oficial cooperarea de ultim moment cu Polonia pentru punerea in aplicare a unor masuri de ultim moment, a caror menire este de a reduce migratia ilegala catre Spatiul Schengen, ministri de interne ai tarilor intalnindu-se azi la Berlin, iar deciziile lor pot permite finalizarea aderarii Romaniei la Schengen mai repede.

Austria si Germania au inceput recent sa-si intareasca intr-o mare masura cooperarea pentru a reduce migratia ilegala si a-i deporta pe cei care abuzeaza de sistemul de azil, includerea Poloniei in „gasca” lor avand la baza faptul ca Rusia si Belarus trimit migranti fortat catre UE, iar blocarea lor va facilita permiterea finalizarii aderarii Romaniei la Schengen.

Austria si Germania opresc mult migranti sirieni si afgani care vin in UE prin Polonia, ale carei granite sunt fortate prin Belarus, astfel ca aceasta cooperare mai stransa va proteja mai bine Spatiul Schengen, iar in timp, speram unul foarte scurt, va facilita inclusiv finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, asa cum ne dorim cu totii, dupa cum prea bine stiti.

„Gerhard Karner s-a întâlnit cu Nancy Faeser și Tomasz Siemoniak pentru discuții de lucru la Berlin, pe 21 iunie 2024. Accentul s-a pus în special pe punerea în aplicare a Pactului UE privind azilul și migrația, precum și pe protecția frontierelor externe, pe lupta împotriva instrumentalizării migrației de către țări precum Rusia și pe cooperarea cu țări terțe.

Germania și Austria lucrează strâns împreună în domeniul securității, așa cum arată detașarea a peste 40 de polițiști la Campionatul European de Fotbal. Prin urmare, salut cu atât mai mult inițiativa germană de a deporta afgani după infracțiuni grave, fiindca abuzeaza complet de protecția care le-a fost acordată în Europa”.”