X

Problemele Ucrainei Evidentiate in Anunturile Oficiale de ULTIM MOMENT ale lui Volodimir Zelenski

Volodimir Zelenski, a condus astăzi o ședință a Statului Major, având ca principală temă protecția sectorului energetic de atacurile rusești și asigurarea securității populației în fața terorii energetice provocate de Rusia.

În cadrul ședinței, președintele a subliniat importanța crucială a sprijinului maxim pentru cetățeni și comunități, și necesitatea de a face tot posibilul pentru a împiedica forțele rusești să își atingă obiectivele. „Viața Ucrainei trebuie păstrată, în special în ceea ce privește furnizarea de energie,” a declarat Zelenski.

La această reuniune importantă au participat oficiali guvernamentali de rang înalt, șefi de companii energetice, personal militar și lideri din sectorul de securitate. S-au luat decizii specifice și s-au primit rapoarte detaliate despre protecția instalațiilor energetice împotriva atacurilor și a actelor de sabotaj rusești.

Președintele a exprimat recunoștința sa față de Forțele de Apărare, Forțele de Informații și Forțele de Securitate care lucrează neobosit pentru a proteja infrastructura critică a țării și pentru a preveni slăbirea Ucrainei de către ocupanți.

În discursul său, Zelenski a afirmat că lumea are capacitatea de a opri orice agresor și de a restabili pacea justă, cu respectarea principiilor reale de securitate internațională. „Acest lucru este posibil numai dacă lumea acționează în unitate și recunoaște pe deplin Carta ONU, scopurile și principiile ei. Aceasta este calea către pace propusă de Ucraina, susținută de un număr tot mai mare de state și lideri,” a spus el.

De asemenea, președintele a făcut referire la succesul primului Summit pentru Pace, la care au participat 101 state și organizații internaționale din toate colțurile lumii, inclusiv Africa, America Latină, Europa, Orientul Mijlociu, Asia, Pacific, Australia și America de Nord. „Este foarte important pentru o pace justă ca toți participanții la Summit să susțină unul dintre principiile fundamentale ale coexistenței popoarelor – principiul integrității teritoriale a statelor. Menținând securitatea pentru unul din lume, lumea îi protejează pe toată lumea de agresiune,” a adăugat Zelenski.

În final, președintele și-a exprimat recunoștința față de toți liderii, statele, echipele și consilierii care au organizat primul Summit pentru Pace și au demonstrat o unitate globală semnificativă. Zelenski a anunțat că pregătirile pentru al doilea Summit pentru Pace au început deja, iar săptămânile și lunile următoare vor fi pline de lucrări pregătitoare concrete. „Mulțumesc tuturor celor care mă ajută,” a încheiat el.

Această reuniune și eforturile continue reflectă angajamentul Ucrainei de a-și proteja infrastructura critică și de a promova o pace durabilă în regiune și în lume.

This post was last modified on iun. 20, 2024, 11:49 PM 23:49

Disqus Comments Loading...