Anuntul Oficial pentru Romania cu Promisiunea Falsa de ULTIM MOMENT pentru Finalizarea Aderarii la Schengen

Romania este in centrul unui anunt oficial cu o promisiune falsa de ultim moment pentru finalizarea aderarii la Schengen, iata ce decizie e luata.

Anuntul Oficial Romania Promisiunea Falsa ULTIM MOMENT Finalizarea Aderarii Schengen

Romania este in centrul unui anunt oficial cu o promisiune falsa facuta de catre Ungaria cu privire la finalizarea aderarii la Schengen, iar asta pentru ca guvernul lui Viktor Orban si-a anuntat prioritatile pentru perioada in care va detine presidintia rotativa a Consiliului Uniunii Europene, incepand cu 1 iulie 2024 si pana la 1 ianuarie 2025.

Romania are facuta de la Budapesta o promisiune ca va fi ajutata sa finalizeze aderarea la Schengen, insa aceasta promisiune nu se regaseste si printre cele 7 prioritati pe care Ungaria le-a anuntat la Bruxelles pentru aceasta perioada, astfel ca obiectivele tarii noastre s-ar putea sa nu fie tocmai chiar atat de importante pentru cei de la Budapesta, in ciuda afirmatiilor.

Romania se baseaza pe Ungaria in aceasta perioada, deoarece Budapesta poate sa puna dosarul aderarii Romaniei la Schengen pe agenda Consiliilor JAI, deci are nevoie de sprijin, insa dincolo de asta e nevoie si de negocieri private cu liderii UE pentru ca finalizarea aderarii sa aiba loc, asa ca ramane de vazut ce se va intampla in urmatoarele luni.

“Promitem o președinție activă, inspirată de un slogan menit să creeze o așteptare, că împreună ar trebui să fim mai puternici decât individual, dar că ar trebui să ni se permită să rămânem ceea ce suntem atunci când venim împreună. Ungaria vrea să asigure un nou acord agricol „centrat pe fermieri”, o protecție mai eficientă a frontierelor externe.

Să gestioneze cauzele fundamentale ale migrației și cu privire la extinderea UE, pași substanțiali în ceea ce privește Moldova, Georgia și Ucraina. Ne-am propus să promovăm procesul de extindere Schengen și să ajungem la un consens cu privire la includerea granițelor terestre ale Bulgariei și României.”