Apple Vrea sa Amane Lansarea unor Noi Functii ale iOS 18 in UE, Din Cauza Comisiei Europene

Apple vrea sa amane lansarea unor noi functii ale iOS 18 din cauza Comisiei Europene, iata de ce a luat compania aceasta decizie importanta.

Apple Vrea Amane Lansarea Noi Functii iOS 18 UE Din Cauza Comisiei Europene

Apple a anunțat că lansarea unor funcții noi, cum ar fi Apple Intelligence, iPhone Mirroring și îmbunătățirile SharePlay Screen Sharing, ar putea să nu fie disponibilă în Uniunea Europeană în acest an. Decizia vine în contextul incertitudinilor generate de Digital Markets Act (DMA), o lege europeană menită să combată comportamentul anticoncurențial al giganților tehnologici.

Potrivit Apple, DMA impune cerințe stricte asupra „gardienilor” care controlează platformele online mari, cerințe care ar putea forța compania să facă compromisuri în ceea ce privește confidențialitatea și securitatea utilizatorilor. Fred Sainz, purtător de cuvânt al Apple, a declarat:

„Acum două săptămâni, Apple a dezvăluit sute de funcții noi pe care suntem încântați să le aducem utilizatorilor noștri din întreaga lume. Suntem foarte motivați să facem aceste tehnologii accesibile tuturor utilizatorilor. Cu toate acestea, din cauza incertitudinilor de reglementare generate de Digital Markets Act (DMA), nu credem că vom putea implementa trei dintre aceste funcții — iPhone Mirroring, îmbunătățiri SharePlay Screen Sharing și Apple Intelligence — în UE. utilizatori anul acesta.”

Sainz a subliniat că cerințele DMA referitoare la interoperabilitate ar putea compromite integritatea produselor Apple, punând în pericol confidențialitatea și securitatea datelor utilizatorilor. Apple se angajează să colaboreze cu Comisia Europeană pentru a găsi o soluție care să permită furnizarea acestor funcții fără a compromite siguranța utilizatorilor.

Thomas Regnier, purtător de cuvânt al Uniunii Europene, a răspuns la afirmațiile Apple: „UE este o piață atractivă cu 450 de milioane de potențiali utilizatori și a fost întotdeauna deschisă pentru orice companie care dorește să furnizeze servicii pe piața internă europeană. Gatekeepers sunt bineveniți să își ofere serviciile în Europa, cu condiția să respecte regulile noastre menite să asigure o concurență loială.”

Îngrijorările specifice ale Apple nu sunt pe deplin clare, dar se știe că Apple Intelligence include upgrade-uri pentru Siri, Genmoji, gestionarea notificărilor, luarea de acțiuni scriptate în diverse aplicații și generarea de texte și rezumate. Sainz a menționat că Apple Intelligence va fi disponibilă pentru testare beta în această vară, iar funcțiile de oglindire iPhone și partajare a ecranului SharePlay vor fi lansate într-o versiune beta pentru dezvoltatori luni.

În timp ce utilizatorii din Europa așteaptă cu nerăbdare aceste funcții, rămâne de văzut cum va naviga Apple prin peisajul reglementărilor stricte ale DMA și dacă va putea să își îndeplinească promisiunile tehnologice fără a compromite valorile sale fundamentale de confidențialitate și securitate.