Confirmarile Oficiale ale Austriei de ULTIM MOMENT care Sustin Permiterea Finalizarii Aderarii Romaniei la Schengen

Austria transmite confirmari oficiale de ultim moment care sustin permiterea finalizarii aderarii Romaniei la Schengen, iata ce a dezvaluit cancelarul.

Confirmarile Oficiale Austriei ULTIM MOMENT Sustin Permiterea Finalizarii Aderarii Romaniei Schengen

Austria confirma in mod oficial ceea ce se astepta toata lumea sa auda, anunturile de ultim moment facute de catre Gerhard Karner sustinand permiterea finalizarii aderarii Romaniei la Schengen, pentru ca mai toate cifrele privind migratia sunt in scadere in cursul anului 2024 si cam anuleaza plangerile privind problemele legate de cererile de azil.

Austria inregistreaa scaderi ale cererilor de azil, ale cererilor pentru reintregirea familiilor, dar si pentru trecerile ilegale, deci vorbim daor despre vesti bune pentru Karl Nehammer, insa asta inseamna si ca permiterea finalizarii aderarii Romaniei la Schengen ar trebui sa aiba loc, cel putin conform declaratiilor de mai jos ale MAI-ului austriac.

Austria a reusit sa reduca intr-o extrem de mare masura migratia, controalele la granitele terestre, testele ADN pentru reintregirea familiilor si alte masuri anuntate de Karl Nehammer, au reusit sa-i tina departe pe migranti, dar ramane de vazut daca permiterea finalizarii aderarii Romaniei la Schengen face parte din planurile pe care le are cancelarul.

“Valul de cereri de reîntregire a familiei în sistemul de azil a continuat să se stabilească semnificativ în luna mai. Acest lucru reiese din cifrele actuale de la Ministerul de Interne, care sunt la dispoziția APA. În mai, s-au făcut 493 de cereri pentru a intra în Austria, în ianuarie erau încă peste 2.000. Cifrele actuale sunt, de asemenea, sub media lunară a anului precedent (1.169).

Scăderea semnificativă a arestărilor este rezultatul luptei consecvente împotriva mafiei de contrabandă și aduce, de asemenea, ușurare pentru populație. Prin urmare, vom continua vehement această cale de combatere a migrației ilegale. Cu toate acestea, numărul cererilor de azil este încă relativ mare, deși în scădere. Au fost 11.644 de cereri în primele cinci luni ale anului 2024.”