Germania: Esecul Planului Oficial de ULTIM MOMENT al lui Olaf Scholz si Aderarea Romaniei la Schengen

Germania confirma esecul planului oficial de ultim moment al lui Olaf Scholz, afectand si permiterea finalizarii aderarii Romaniei la Schengen.

Germania Esecul Planului Oficial ULTIM MOMENT Olaf Scholz Aderarea Romaniei Schengen

Germania a esuat intr-o prima tentativa de a pune in aplicare un plan extrem de important, pe care Olaf Scholz l-a anuntat inca de acum cateva luni, gasirea de solutii imediate pentru deportarea unor migranti catre Siria si Afganistan spre tari terce, ceea ce ar fi ajutat finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, dar situatia e mai complicata.

Germania a avut ieri o intalnire intre cancelarii statelor federale si Olaf Scholz, ei discutand despre caile legale prin care ar putea fi deportati migrantii catre tari terte, insa deocamdata nu a fost gasita o solutie, iar entuziasmul cancelarului s-a estompat serios, ceea ce face finalizarea aderarii Romaniei la Schengen mai nesigura decat in trecut.

Germania cauta solutii dupa atacul recent din Mannheim, in urma caruia a fost ucis un politist, Olaf Scholz intensificandu-si retorica anti-migratie atunci, dar de acolo si pana in punctul in care Berlinul va gasi o solutie pentru deportarea in masa a migrantilor care comit infractiuni, e cale lunga, la fel ca si pentru finalizarea aderarii Romaniei la Schengen.

„După cum știți, unul dintre cele mai importante lucruri este că am instituit un proces pentru a verifica dacă putem implica și alte țări în procedurile de azil care au loc în Germania. Este ferm de acord că vom continua procesul și vom continua să raportăm propunerile pe care le facem cu privire la aceste aspecte.

Acesta va fi cazul data viitoare când ne vom întâlni cu prim-miniștrii. Nu există nicio îndoială că problema este complexă, atât din punct de vedere juridic, cât și practic. Chestia este că în ultimele luni a apărut impresia că modelul țării terțe este o posibilă soluție la problemele stringente ale politicii de migrație.”