Condițiile în care România se Califică din faza Grupelor la EURO 2024, Regulile Oficiale UEFA

Condițiile în care România se califică din faza grupelor la EURO 2024 au fost publicate, iată regulile UEFA pentru departajarea echipelor în funcție de puncte.

Condițiile România Califică faza Grupelor EURO 2024 Regulile Oficiale UEFA

Condițiile în care România se califică din faza grupelor la EURO 2024 au fost dezvăluite de către UEFA, care a publicat și regulile în baza cărora se face departajarea pentru echipele care au același număr de puncte la finalul primei faze a Campionatului European de Fotbal din Germania, adică săptămâna viitoare.

România are șanse extrem de mari de a se califica în faza optimilor de finală ale EURO 2024, dacă nu este învinsă de către Slovacia în meciul de miercuri, 26 iunie, în timp ce Ucraina are cea mai complicată situație, slovacii având șanse de calificare de pe locul 3, dacă nu înving echipa țării noastre.

Condițiile de calificare ale România din faza Grupelor EURO 2024

România va ajunge în optimile de finală, în primele două, dacă evită înfrângerea în fața Slovaciei. România va câștiga grupa dacă va câștiga și Belgia nu va învinge Ucraina. Dacă ambele meciuri sunt egale, România ar termina pe primul loc dacă Belgia nu ar fi marcat mai multe goluri la remiza. România nu va putea ajunge în optimile de finală dacă va pierde, iar Ucraina evită înfrângerea.

Belgia va ajunge în optimile de finală, în primele două, dacă va evita înfrângerea în fața Ucrainei. Belgia va câștiga grupa dacă va câștiga și Slovacia nu va învinge România, sau dacă ambele meciuri sunt egale și Belgia va înscrie mai multe goluri la egalitatea lor decât România. Belgia nu va putea ajunge în optimile de finală dacă va pierde, iar România evită înfrângerea.

Slovacia va trece în optimile de finală, în primele două, dacă va învinge România. Slovacia va termina pe locul trei dacă va egala. Slovacia va termina prima dacă va câștiga și Ucraina nu va învinge Belgia. Slovacia nu va putea ajunge în optimile de finală dacă va pierde, iar Belgia evită înfrângerea.

Ucraina va trece în optimile de finală, în primele două, dacă va învinge Belgia. Ucraina va termina prima dacă va câștiga și România nu va învinge Slovacia. Ucraina va termina pe locul al treilea dacă egalează, iar celălalt joc nu este egal. Ucraina nu va putea ajunge în optimile de finală dacă va pierde, iar Slovacia evită înfrângerea sau dacă ambele meciuri sunt egale.

Regulile de departajare a echipelor de la EURO 2024 in faza grupelor

  • număr mai mare de puncte obţinute în meciurile disputate între echipele în cauză;
  • golaveraj superior rezultat din meciurile disputate între echipele în cauză;
  • număr mai mare de goluri marcate în meciurile disputate între echipele în cauză;
  • dacă, după ce s-au aplicat criteriile de la a) la c), echipele au în continuare un clasament egal, criteriile de la a) la c) sunt reaplicate exclusiv meciurilor dintre echipele rămase pentru a stabili clasamentul lor final. Dacă această procedură nu conduce la o decizie, criteriile e) la i) se aplică în ordinea dată celor două sau mai multe echipe încă egale;
  • golaveraj superior în toate meciurile din grupă;
  • număr mai mare de goluri marcate în toate meciurile din grupă;
  • Total mai mic de puncte disciplinare pe baza doar cartonașelor galbene și roșii primite de jucători și oficialii echipei în toate meciurile din grupă (cartonaș roșu = 3 puncte, cartonaș galben = 1 punct, expulzare pentru două cartonașe galbene într-un meci = 3 puncte);
  • poziție în clasamentul general al calificărilor europene sau dacă Germania, echipa asociației gazdă, este implicată în comparație, tragere la sorți.

Dacă două echipe care au același număr de puncte și același număr de goluri înscrise și primite joacă ultimul meci din grupă una împotriva celeilalte și sunt încă egale la sfârșitul acelui meci, clasamentul lor final este determinat prin lovituri de la punctul de pedeapsă, cu condiția ca nicio altă echipă din grupă să nu aibă același număr de puncte la finalizarea tuturor meciurilor din grupă.