Dotarile Oficiale de ULTIM MOMENT Anuntate de Armata Romana si Misiunile Importante Initiate

Armata Romana a anuntat dotarile oficiale de ultim moment si misiunile foarte importante initiate de catre soldatii romani, ce decizii au fost luate.

Dotarile Oficiale ULTIM MOMENT Anuntate Armata Romana misiunile Importante Initiate

Armata Romana anunta dotarile oficiale de ultim moment care au fost primite de catre soldatii din Romania, iar asta pentru ca un sistem antiaerian CHIRON este de acum disponibil pentru soldati, el fiind deja folosit in pregatire de catre militari, iar mai jos aveti detalii cu privire la ceea ce a fost primit deja.

Armata Romana anunta inclusiv trimiterea a inca 3 avioane F-16 de catre Olanda pentru a proteja cerul Romaniei, asta in timp ce Fregata Regina Maria si-a incheiat misiunea in Marea Mediterana, iar Romania preia comanda unei grupari navale a NATO pentru o perioada de 6 luni de zile, incepand de acum.

“Sistemul antiaerian CHIRON a intrat în dotarea Forțelor Terestre. În această săptămână au sosit în țară primele sisteme de rachete antiaeriene CHIRON din Coreea de Sud. Tehnica a fost verificată și recepționată de către militarii craioveni din cadrul structurii subordonate Diviziei 2 Infanterie „Getica”. Forțele Terestre dispun, din acest moment, de încă un sistem antiaerian modern care să contribuie la securizarea spațiului aerian românesc.

Încă trei aeronave F-16 Fighting Falcon, simplă comandă, ale Forţelor Regale Olandeze au aterizat miercuri 19 iunie, în Baza 86 Aeriană “Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă” din Fetești. Aeronavele vor deservi Centrului de Instruire înfiinţat ca urmare a colaborării dintre Ministerul Apărării Naţionale, prin Forţele Aeriene Române şi Ministerul Apărării din Ţările de Jos, prin Forţele Aeriene Regale Olandeze, în parteneriat cu Compania Lockheed Martin şi cu sprijinul Regatului Danemarcei, stat coordonator alături de Ţările de Jos, a Coaliţiei Internaţionale F-16.

Primele cinci aeronave ale Centrului European de Instruire F-16 au aterizat la Fetești la începutul lunii noiembrie 2023. Fregata „Regina Maria” a revenit acasă după participarea la Operația EUNAVFOR MED IRINI. Pe durata celor peste 40 de zile în Marea Neagră și Marea Mediterană, fregata „Regina Maria” a parcurs peste 6.200 de mile marine (aproximativ 11.500 de kilometri) și a efectuat escale de pregătire a echipajului și refacere a capacității de luptă în porturile Souda din Insula Creta.

Taranto din Italia și Catania din Insula Sicilia. Fregata „Regina Maria” are la bord un echipaj format din 240 de militari aflat sub comanda comandorului Mitel-Laurențiu Alexandru. România a participat pentru a treia oară la Operaţia EUNAVFOR MED IRINI desfășurată sub egida Uniunii Europene, contribuind la asigurarea respectării embargoului ONU asupra armelor impus Libiei. 

România preia pentru șase luni comanda unei grupări navale NATO. Puitorul de mine și plase 274 „Viceamiral Constantin Bălescu” a plecat joi, 20 iunie, din portul militar Constanța în Marea Mediterană pentru a se integra în gruparea navală permanentă a NATO de luptă contra minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group Two). Forțele Navale Române vor asigura în perioada iulie – decembrie 2024, gruparea navală.”