Eforturile Italiei de ULTIM MOMENT cu Masurile Oficiale ale Giorgiei Meloni, de Ajutor in Aderarea Romaniei la Schengen

Italia vede roadele eforturilor oficiale de ultim moment ale Giorgiei Meloni, iata de ce e ajutata finalizarea aderarii Romaniei la Schengen.

Eforturile Italiei ULTIM MOMENT Masurile Oficiale Giorgiei Meloni Ajutor Aderarea Romaniei Schengen

Italia vede efectele eforturilor oficiale ale Giorgiei Meloni, iar asta pentru ca anunturile de ultim moment cu privire la numarul de migranti care au fost opriti inainte de apleca spre Europa, ne arata ca intelegerile incheiate de Roma si Bruxelles cu Tunisia au impact major, iar asta va ajuta intr-o foarte mare masura finalizarea aderarii Romaniei la Schengen.

Italia a depus eforturi serioase pentru incheierea acordurilor cu Tunisia pentru blocarea fluxului de migranti catre Europa, iar autoritatile de acolo spun ca in primele 5 luni din 2024 ar fi blocat nu mai putin de 30.000 de migranti care doreau sa ajunga in UE, impiedicarea acestui proces putand ajuta enorm aderarea Romaniei la Schengen in 2024, cu aplicare abia de anul viitor.

Italia sustine financiar Tunisia, separat de acordul incheiat de UE, pentru ca numarul migrantilor care ajunge pe teritoriul european sa fie redus in continuare, Giorgia Meloni laudandu-se din plin cu realizarile sale din acest punct de vedere, deci probabil isi va continua sustinerea pentru finalizarea aderarii Romaniei la Schengen in cursul anului 2024, sau 2025.

“Numai în perioada ianuarie-mai 2024 Tunisia a zădărnicit 1.041 de operațiuni de imigrare ilegală, și ar fi salvat peste 30 de mii de oameni pe mare (30.281, precizează generalul). direcția Gardei), împiedicându-i să ajungă în Europa: în medie peste 200 de persoane pe zi. O creștere semnificativă, cu aproape 30% mai mult decât în ​​primele 5 luni ale anului 2023.

Când intervențiile pe mare ale autorităților tunisiene au oprit 21.652 de migranți care încercau să traverseze Marea Mediterană pornind de pe coasta tunisiană. Pe scurt, combinația dintre memorandum-ul de înțelegere semnat de UE cu Tunisia în iulie anul trecut la Cartagina și colaborarea intensă dintre guvernele italian și tunisian pare să dea roade.”