Noile Masuri Oficiale ale lui Nicusor Dan si Anunturile de ULTIM MOMENT pentru Tot Bucurestiul

Nicusor Dan a anuntat o serie de noi masuri oficiale de ultim moment pentru Bucuresti, iata ce este aplicat pentru milioane de oameni din tara.

Noile Masuri Oficiale Nicusor Dan Anunturile ULTIM MOMENT Tot Bucurestiul

Nicusor Dan, primarul capitalei, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă recentă că Bucureștiul a înregistrat progrese semnificative în modernizarea transportului în comun și a infrastructurii parcurilor, aducând beneficii directe locuitorilor orașului.

Nicusor Dan confirma ca, in ultimul an, numărul mijloacelor de transport în comun dotate cu aer condiționat a crescut cu 22%. Această creștere reflectă investițiile substanțiale făcute în modernizarea transportului public, îmbunătățind confortul bucureștenilor în timpul călătoriilor lor zilnice. Nicusor Dan a subliniat că au fost achiziționate 100 de autobuze electrice, 100 de troleibuze și 100 de tramvaie noi, toate echipate cu facilități moderne.

Procedurile pentru noi achiziții vor începe în curând, cu obiectivul de a înlocui integral parcul circulant al STB cu vehicule moderne, adaptate nevoilor călătorilor. În cadrul eforturilor de modernizare a parcurilor, au fost deschise trei noi locuri de joacă în Parcul Herăstrău și un loc de fitness în Parcul Izvor.

“De astăzi, copiii se pot juca în spații complet modernizate, cu toate elementele înlocuite și aduse la standardele de siguranță ale anului 2024,” a declarat Nicusor Dan. În zilele următoare, alte șapte locuri de joacă vor fi deschise în parcurile Carol, Floreasca și Regele Mihai I, toate fiind incluzive și dotate cu echipamente destinate copiilor cu nevoi speciale.

Nicusor Dan mentioneaza si un aspect important menționat prin încheierea unui contract de mentenanță pe o perioadă de 48 de luni de către Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB). Contractul include verificări trimestriale obligatorii și intervenții ori de câte ori este necesar, o măsură care nu a fost implementată până acum.

În parcurile administrate de ALPAB, au fost amplasate 30 de cișmele noi și moderne, prevăzute cu adăpătoare pentru animale. Până în prezent, 10 cișmele au fost montate în parcurile Cișmigiu, Herăstrău și Tineretului, iar restul de 20 urmează să fie instalate săptămâna viitoare în parcurile Herăstrău, Izvor, Floreasca, Circului și Carol.

Nicusor Dan transmite ca alte 28 de cișmele, instalate în anii precedenți, sunt funcționale în parcurile ALPAB. Nicușor Dan a subliniat că apa de la toate aceste cișmele este potabilă, asigurând accesul bucureștenilor la apă potabilă în toate zonele aglomerate ale orașului, inclusiv pe artere principale, în intersecții, piețe, în proximitatea spitalelor, a lăcașelor de cult și a cimitirelor.

Aceste inițiative demonstrează angajamentul Primăriei București de a îmbunătăți calitatea vieții în capitală, prin modernizarea infrastructurii și creșterea confortului locuitorilor săi.