X

Prioritatile Oficiale ale Germaniei cu Masuri de ULTIM MOMENT Legate si de Aderarea Romaniei la Schengen

Germania isi anunta prioritatile oficiale de ultim moment, cu o serie de masuri extrem de importante, care au legatura si cu finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca ministrul de interne Nancy Faeser, a anuntat realizarea unei evaluari pentru cooperarea cu tari terte pentru deportarea migrantilor care au cererile de azil refuzate, sau comit infractiuni.

Germania are probleme in pune in aplicare planul lui Olaf Scholz de a retrimite in tarile de origine migrantii care comit infractiuni foarte grave, dar si pe cei cu cereri de azil refuzate, insa se cauta solutiile legale pentru a se realiza asta, iar daca procesul va fi dus la bun sfarsit, el va ajuta finalizarea aderarii Romaniei la Schengen.

Germania a avut deja dezbateri realizate de catre liderii statelor federale pentru a se gasi solutiile legale cele mai bune pentru punerea in aplicare a acestui plan, iar acum se face o evaluare privind posibilitatile legale existente, finalizarea aderarii Romaniei la Schengen fiind dependenta de reducerea migratiei in Europa in cursul lunilor urmatoare.

“Vom face o evaluare cuprinzătoare și deschisă a externalizării procedurilor de azil către țări terțe. Cooperarea cu țările terțe poate fi o componentă suplimentară a politicii de migrație. Spre deosebire de sistemul de azil al UE, însă, acestea nu ar putea avea un efect major asupra limitării numărului de refugiați.

Prin urmare, implementarea cât mai rapidă posibilă a reformei convenite a sistemului european de azil continuă să fie o prioritate de vârf. În acest fel, asigurăm limitarea, controlul, protecția puternică a frontierelor externe ale UE și o distribuție mai echitabilă în Europa, în opinia ei, aceasta este „cheia pentru limitarea migrației ilegale.

This post was last modified on iun. 23, 2024, 9:53 AM 09:53

Disqus Comments Loading...