2 Anunturi Oficiale ale Ministrului Educatiei cu Masurile de ULTIM MOMENT pentru Sistemul de Invatamant

Ministrul Educatiei a facut 2 anunturi oficiale cu masurile de ultim moment pentru sistemul de invatamant din Romania, iata ce spune Ligia Deca.

2 Anunturi Oficiale Ministrului Educatiei Masurile ULTIM MOMENT Sistemul Invatamant

Ministrul Educatiei a publicat 2 importante anunturi oficiale cu masuri de ultim moment luate pentru sistemul de invatamant din Romania, iar asta in conditiile in care la Olimpiada de Fizica din Balcani, elevii romani au obtinut o serie de rezultate impresionante, despre care ni se vorbeste chiar acum mai jos.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea mai jos si despre indicatorii de performanta care trebuie sa fie aplicati pentru scolile si directorii din Romania, astfel incat evaluarea activitatii sa fie facuta in baza realizarilor pe care le au, o idee care este bazata pe modelul francez de invatamant, ea urmand a fi implementata in viitor.

“În perioada 20-24 iunie 2024 se desfășoară, în Muntenegru, Balcaniada de Fizică, competiție la care participă elevi din 12 țări. Echipa României, formată din patru elevi, a obținut rezultate excepționale: 3 medalii de aur și o medalie de argint, precum și trofeul competiției! VLAD TUDOR BOLOHAN, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București – medalie de aur, premiul I absolut și trofeul Balcaniadei de Fizică 2024.

Precum și premiul special pentru obținerea punctajului maxim la cel puțin un subiect ALEXANDRU CONDREA, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București – medalie de aur și premiul special pentru obținerea punctajului maxim la cel puțin un subiect DRAGOȘ MIHAI POPUȚE, Liceul Teoretic ,,Grigore Moisil” Timișoara – medalie de aur.

DIANA ILINCA NEGREANU, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București – medalie de argint și premiul special pentru obtinerea punctajului maxim la cel puțin un subiect La festivitatea de premiere am fost onorați de prezența Excelenței Sale Domnul Viorel Matei ARDELEANU, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al României în Muntenegru.

Liderii echipei României sunt prof. Adriana RADU, Colegiul Național ,,Mihai Viteazul” Ploiești și prof. Costin DOBROTĂ, Colegiul Național ,,Dimitrie Cantemir” Onești. Domnul conf. univ. dr. Sebastian POPESCU, Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași este membru în Comitetul Științific, iar președintele Balcaniadei de Fizică este domnul prof. univ. dr. Radu CONSTANTINESCU, Universitatea din Craiova.

Avem școli unde directorul este extrem de orientat antreprenorial și înțelege foarte bine și rolul de atragere a sprijinului suplimentar, că-i financiar, că-i prin servicii de consiliere, că-i prin proiecte derulate de ONG-uri. Avem școli care au nevoie de sprijin suplimentar prin proiecte naționale, indicații din partea inspectoratului, știu eu, acțiuni proactive ale asociației de părinți și eu cred că dacă ne uităm la alte sisteme, sistemele performante au un nivel crescut de autonomie școlară, asta trebuie sprijinită. România este un stat care a plecat cu un sistem creionat cumva după modelul francez.”