Actiunile Oficiale de ULTIM MOMENT ale lui Sorin Grindeanu cu Masuri pentru Drumuri si Autostrazi in Romania

Sorin Grindeanu face o serie de anunturi oficiale cu masuri de ultim moment pentru drumuri si autostrazi in Romania, ce transmite ministrul Transporturilor.

Actiunile Oficiale ULTIM MOMENT Sorin Grindeanu Masuri Drumuri Autostrazi Romania

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat semnarea contractului pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate necesar construcției Autostrăzii Brașov-Bacău (A13). Acest proiect de infrastructură vital va acoperi 164 de kilometri și va facilita conexiunea dintre Moldova și Transilvania.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a încheiat astăzi contractul cu un proiectant român care trebuie să finalizeze studiul în termen de 24 de luni. Valoarea contractului este de 81,20 milioane de lei (fără TVA), fondurile fiind asigurate prin Programul Transport (PT).

Sorin Grindeanu, in cadrul unei vizite oficiale la Berna, a discutat despre aprofundarea cooperării în domeniul transporturilor cu Guy Parmelin, coordonator al Departamentului Federal pentru Economie. Discuțiile s-au concentrat pe dorința României de a adopta cele mai avansate tehnologii și produse disponibile pentru piața românească.

Sorin Grindeanu a subliniat importanța unui transport feroviar de înaltă calitate, un obiectiv pe care România dorește să îl atingă după 35 de ani de la Revoluție. Companiile elvețiene și-au exprimat interesul de a investi în România, în special pentru îmbunătățirea materialului rulant pentru infrastructura feroviară.

Împreună cu consilierul federal Albert Rösti, șeful Departamentului Federal pentru Mediu, Transporturi, Energie și Comunicații, Grindeanu a discutat despre modernizarea și automatizarea rețelei de cale ferată din România.

În discuțiile cu Vincent Ducrot, director al Căilor Ferate Federale Elvețiene (SBB), Sorin Grindeanu și-a exprimat interesul pentru expertiza elvețiană în optimizarea exploatării transportului feroviar. Modelul elvețian, unde 40 de companii lucrează integrat pentru a deservi pasagerii și unde cu un singur bilet se poate călători oriunde în țară, este văzut ca un exemplu de urmat pentru România.

În cadrul întrevederii cu Ignazio Cassis, șeful Departamentului Federal al Afacerilor Externe din Consiliului Federal al Confederației Elvețiene, Grindeanu a subliniat importanța aderării României la Spațiul Schengen, inclusiv cu frontierele terestre, până la sfârșitul acestui an.

Aceste demersuri reprezintă un angajament clar al autorităților române de a moderniza infrastructura națională și de a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor prin dezvoltarea unor rețele de transport eficiente și moderne.