Informatiile Oficiale de ULTIM MOMENT ale Ministerului Apararii privind Misiunile si Activitatile Soldatilor Romani

Ministerul Apararii transmite o serie de informatii oficiale de ultim moment cu privire la activitatile si misiunile soldatilor romani, ce li se spune oamenilor.

Informatiile Oficiale ULTIM MOMENT Ministerului Apararii Misiunile Activitatile Soldatilor Romani

Ministerul Apararii a publicat o serie de informatii oficiale de ultim moment, extrem de importante, cu privire la misiunile si activitatile militarilor romani in aceasta perioada, iar asta pentru ca intai se vorbeste despre exercitiile militare realizate cu soldatii din Republica Moldova, in cadrul conceptului “SCUTUL DE FOC”.

Ministerul Apararii vorbeste deasemea mai jos si despre exercitiul tactic complex desfasurat de catre soldatii din cadtul unitatii de Politie Militara “Podu Inalt”, dar si despre vizita in Romania a Sefului Statului Major al Armatei din Bulgaria, cu toate detaliile disponibile pentru cei interesati sa afle mai multe.

“„SCUTUL DE FOC 24.1”. În aceasta săptămână, artileriștii Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun”, alături de cei ai Brigăzii 1 Infanterie Motorizată „Moldova”, Academiei Militare „Alexandru cel Bun” din Chișinău și rezerviștii voluntari ai structurii botoșănene – care participă anual la principale activități de antrenament, s-au instruit, în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, în cadrul exercițiului „SCUTUL DE FOC 24.1”.

Obiectivele de instruire au fost atinse datorită profesionalismului de care au dat dovadă toți militarii participanți la activitatea de instruire. Pregătiți pentru orice misiune! În această săptămână, militarii Companiei 161 Poliție Militară din Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” au desfășurat, în poligonul de garnizoană Mogoșești, un exercițiu tactic complex. Pe parcursul a 48 de ore, aceștia au exersat procedurile specifice armei Poliție Militară pentru diverse misiuni, precum menținerea ordinii.

Asigurarea pazei și securității obiectivelor și a zonelor militare restricționate, blocarea accesului persoanelor neautorizate, cercetarea unei căi de comunicații, instalarea unui punct de control trafic și paza și escorta convoaielor militare. Vizita oficială în România a comandantului Forțelor Terestre din Republica Bulgaria

Șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-locotenent Ciprian Marin, a primit, în perioada 18-20 iunie, în garnizoana Brașov, vizita delegației Forțelor Terestre din Republica Bulgaria, condusă de comandantul structurii de forțe, generalul-maior Deyan Deshkov. În cadrul discuțiilor dintre cei doi oficiali, au fost abordate subiecte referitoare la susținerea dezvoltării relațiilor de cooperare în domenii specifice, bazate pe interese comune și avantaje reciproce, ca urmare a schimbărilor survenite în mediul actual de securitate internațional.

Identificarea unor proiecte concrete de cooperare care să aducă valoare adăugată structurii de forțe ale celor două țări, oportunitatea utilizării infrastructurii de instruire disponibilă la nivelul Forțelor Terestre și participarea la evenimentele majore de instruire, în vederea consolidării interoperabilității și relațiilor bilaterale și multinaţionale. Programul în România al delegației Republicii Bulgaria a inclus și participarea la un exercițiu demonstrativ.”