Romania: Masurile Oficiale Eficace de ULTIM MOMENT ale MAI pentru Finalizarea Aderarii la Schengen

Romania anunta masurile oficiale eficace de ultim moment ale MAI pentru finalizarea aderarii la Schengen, ce trebuie sa stie milioane de europeni.

Romania Masurile Oficiale Eficace ULTIM MOMENT MAI Finalizarea Aderarii Schengen

Romania continua sa puna in aplicare o serie de masuri importante care sa permita finalizarea aderarii la Schengen, iar MAI a anuntat, prin Politia de Frontiera, ca actiunile sale de prevenire a trecerilor ilegale ale frontierei continua sa dea roade, zeci de migranti fiind depistati incercand sa intre ilegal in tara noastra, atat pe cale terestra, cat si maritima.

Romania este parte a Schengen in momentul de fata, iar asta inseamna ca Politia de Frontiera are o responsabilitate uriasa in ceea ce priveste protejarea granitelor, politistii confirmand ca au depistat zilele trecute zeci de migranti care incercau sa ajunga in vestul Europei, actiunile lor ajutand la finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, poate in 2025.

Romania si-a asumat o serie de obligatii importante ca parte a aderarii la Air Schengen, iar ducerea lor la indeplinire va ajuta la finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, doar ca este nevoie si ca Austria sa ia act de realizarile politistilor romani, pentru a ridica veto-ul care blocheaza procesul de intrare completa a tarii noastre in Spatiul Schengen.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac ll, în cooperare cu polițiști de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au depistat, ascunși într-un TIR condus de un turc, unsprezece cetăţeni din Bangladesh, Siria, Etiopia și Egipt care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Piscu Vechi – ITPF Giurgiu au reţinut 19 cetățeni străini, care au încercat să intre în mod fraudulos în ţara noastră din Bulgaria, traversând fluviul Dunărea cu o ambarcaţiune pe raza județului Dolj.”