X

Austria: Actiunile Oficiale Anuntate si Sansa de ULTIM MOMENT pentru Permiterea Finalizarii Aderarii Romaniei la Schengen

Austria desfasoara in momentul de fata o serie de actiuni oficiale foarte importante, care aduc o sansa de ultim moment Romaniei pentru finalizarea aderarii la Schengen, iara sta deoarece ministrul Gerhard Karner va fi gazda unei conferinte ministeriale la Laxenburg, ea vizand implementarea noului pact privind azilul si migratia in cadrul UE.

Austria va gazdui reprezentanti ai ministerelor de interne din 15 state ale UE, plus diverse reprezentanti ai altor state si institutii europene, astfel ca finalizarea aderarii Romaniei la Schengen va putea fi pusa iar in discutie, chiar si informala, de catre reprezentantii statului roman, pentru a se avansa planurile facute pana acum si a se prezenta mai multe dintre realizari.

Austria inca blocheaza finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, insa orice intalnire de acest gen este o oportunitate foarte buna pentru a se purta noi discutii referitoare la pasii care trebuie sa fie urmati pentru incheierea procesului cu ridicarea controalelor la granitele terestre, ceea ce e posibil sa se intample, insa abia la inceputul 2025.

“Gerhard Karner le va ura marți bun venit omologilor și membrilor guvernului din 15 țări europene la o conferință ministerială de la Laxenburg. Așa-numitul Forum Salzburg, un parteneriat regional pe probleme de securitate internă, a fost fondat la Salzburg în 2000, la o inițiativă austriacă. În prezent, are nouă membri (Bulgaria, Austria, Croația, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Cehia, Ungaria).

Sunt așteptați si reprezentanți ai Comisiei UE, ai  EUROPOL,  FRONTEX, ai autorității UE pentru azil EUAA. Principalele subiecte ale conferinței ministeriale vor fi punerea în aplicare a Pactului UE privind azilul și migrația, lupta împotriva mafiei de contrabandă și a migrației ilegale, precum și acțiunea comună împotriva tuturor formelor de extremism și terorism.”

This post was last modified on iun. 25, 2024, 9:07 AM 09:07

Disqus Comments Loading...