Clarificari Oficiale de ULTIM MOMENT ale Ministrului Educatiei, Vizand Elevii si Scolile din Toata Romania

Ministrul Educatiei a publicat o serie de clarificari oficiale de ultim moment, vizand elevii si scolile din toata Romania, ce transmite Ligia Deca.

Clarificari Oficiale ULTIM MOMENT Ministrului Educatiei Vizand Elevii Scolile Toata Romania

Ministrul Educatiei aduce in imediata atentie a unui numar mare de elevi din Romania, o serie de clarificari foarte importante cu privire la organizarea Evaluarii Nationale, iar asta pentru ca Ligia Deca ofera o serie de informatii extrem de importante legate de modul in care vor fi primiti elevii in salile de examinare pentru a sustine examenele in cursul urmatoarelor zile.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea mai jos si despre felul in care vor fi supravegheati elevii de catre profesori in salile de examen, dar si cand vor fi publicate rezultatele, Ligia Deca vorbind si despre cum se pot face contestatiile, cum se corecteaza si unde se publica rezultatele cu notele finale, care vor sta la baza admiterii la liceele din Romania.

„Totodată, în sălile de examen este interzisă introducerea următoarelor obiecte: ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea (elevii au obligația de a lăsa aceste obiecte personale în sala de depozitare stabilită de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen). Cei care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop nu vor fi acceptați în examen. Probele sunt monitorizate audio-video.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 3 iulie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 3 iulie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 4 iulie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Elevii care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica.

După caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai elevilor minori. Rezultatele finale vor fi afișate marți, 9 iulie. Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat prin coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul Ministerului Educatiei, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale.

Codurile individuale vor fi distribuite elevilor pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută. Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, este media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele din cadrul Evaluării Naționale.

Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități privind desfășurarea Evaluării Naționale. Numărul va fi disponibil pe durata probelor scrise. Menționăm că activitățile din cadrul evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a se realizează prin intermediul platformei dedicate evaluării digitalizate.”