EURO 2024: Cum sunt Decise Oficial cele mai BUNE 4 Echipe de pe Locul 3

EURO 2024 are un nou regulament care hotaraste diferit cum sunt decise oficial cele mai bune 4 echipe de pe locul 3, care se califica in urmatoarea faza.

EURO 2024 Cum sunt Decise Oficial cele mai BUNE 4 Echipe Locul 3

EURO 2024 incepe sa aiba o cursa tot mai intensa intre echipe pentru a ajunge în optimile de finală ca una dintre cele mai bune patru echipe clasate pe locul trei. În timp ce primele două echipe din fiecare grupă UEFA EURO 2024 sunt garantate pentru un loc în optimile de finală, doar cele mai bune patru echipe clasate pe locul trei li se vor alătura. Aceasta este situația actuală.

Cum sunt decise cele mai bune patru echipe clasate pe locul trei la EURO 2024

EURO 2024 Cum sunt Decise Oficial cele mai BUNE 4 Echipe Locul 3 clasament

EURO 2024 are reguli noi pentru a determina cele mai bune patru echipe clasate pe locul trei, se aplică următoarele criterii, în ordinea specificată:

  1. Număr mai mare de puncte;
  2. Diferență de goluri superioară;
  3. Număr mai mare de goluri marcate;
  4. Număr mai mare de victorii;
  5. Total mai mic de puncte disciplinare, bazat doar pe cartonașele galbene și roșii primite de jucători și oficialii echipelor în toate meciurile din grupă (cartonaș roșu = 3 puncte, cartonaș galben = 1 punct, eliminare pentru două cartonașe galbene într-un meci = 3 puncte);
  6. Poziția în clasamentul general al calificărilor europene (vezi Articolul 23), sau, dacă Germania, echipa gazdă, este implicată în comparație, tragerea la sorți.

EURO 2024 are stabilit ca, odată ce cele mai bune patru echipe clasate pe locul trei au fost determinate, articolul 21.05 din regulament explică care echipă de pe locul trei joacă în care meci. Doar după ce toate cele patru echipe sunt cunoscute se poate face alocarea pentru fiecare meci din optimile de finală

În ce meci din optimile EURO 2024 avansează fiecare echipă de pe locul trei ?

Duminică, 30 iunie

  • Meciul 40: Locul 1C vs Locul 3D/E/F (Gelsenkirchen, 18:00)
  • Meciul 39: Spania vs Locul 3A/D/E/F (Cologne, 21:00)

Luni, 1 iulie

  • Meciul 41: Portugalia vs Locul 3A/B/C (Frankfurt, 21:00)

Marți, 2 iulie

  • Meciul 43: Locul 1E vs Locul 3A/B/C/D (Munich, 18:00)

Cum s-au descurcat echipele clasate pe locul trei în turneele anterioare?

Sistemul a fost introdus pentru UEFA EURO 2016, cu Portugalia printre echipele care au terminat pe locul trei în grupă. Echipa lui Fernando Santos a ajuns în optimile de finală doar pe baza diferenței de goluri – înainte de a ridica trofeul.

Portugalia a terminat din nou pe locul trei la EURO 2020, dar a fost eliminată în optimile de finală, în timp ce Cehia, Elveția și Ucraina au avansat până în sferturile de finală.

În această ediție a EURO 2024, competiția este la fel de acerbă și echipele aspiră să se numere printre cele patru cele mai bune echipe clasate pe locul trei. Așadar, rămâne de văzut care echipe vor reuși să își asigure un loc în optimile de finală și să facă istorie. Rămâneți cu ochii pe ultimele evoluții din această fascinantă cursă pentru optimile de finală la EURO 2024.