X

Misiunile Oficiale de ULTIM MOMENT ale Armatei Romane si Anunturile Privind Militarii Romani

Armata Romana a facut o serie de anunturi privind misiunile oficiale de ultim moment pe care soldatii romani le desfasoara in momentul de fata, atat in Romania, cat si in afara tarii, primul fiind APROC 24, care include sute de militari din 5 tari ale NATO, tara noastra trimitand soldati in Spania pentru a participa la el.

Armata Romana vorbeste deasemenea inclusiv despre instructia pe care soldatii romani o fac impreuna cu cei moldoveni in momentul de fata, pentru a-si intari capacitatile de interoperare in aceasta perioada, mai ales ca razboiul din Ucraina reprezinta o amenintare foarte serioasa pentru ambele tari.

“APROC 24 – 350 militari – 5 națiuni – 7 tipuri de aeronave. În Spania, militarii Forțelor Aeriene Române participă în aceste zile la unul dintre puținele cursuri aplicative, la nivel internațional, dedicate pregătirii echipajelor pentru executarea misiunilor de recuperare a personalului propriu, organizat de către European Personnel Recovery Center (EPRC), în colaborare cu Tactical Leadership Program (TLP).

Constituiți în 2 pachete de forțe (Task Force), piloții și militarii Detașamentului Căutare Salvare prin Luptă petrec aproximativ 6 ore în sălile de planificare, pentru ca ulterior să execute misiunile de zbor, iar după alte 2 ore de debrief și analize, transformă lecțiile identificate în lecții învățate. Pachetele de forțe sunt constituite din aeronave cu aripa fixă și mobilă, cum ar fi MQ9 Reaper, F-18 Super Hornet, Eurofighter Typhoon, NH 90, AS 532 Cougar, UH 60 Black Hawk și elicopterele românești – Puma SOCAT.

Militarii români vor desfășura în următoarele zile șapte misiuni de recuperare a personalului, adaptate unui scenariu cu un grad de complexitate în creștere. Tabăra de instrucție la apă în comun cu militari din Republica Moldova. Structurile de cercetare ale Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, alături de cercetașii Brigăzii 2 Infanterie Motorizată din Republica Moldova, au executat, timp de două săptămâni, pe cursul râului Someș, tabăra de instrucție la apă.

Programul cercetaşilor a inclus, în cadrul instrucției la apă, exerciții tactice de specialitate și marșuri de antrenament pe distanțe lungi. Traiul în condiţii de izolare a fost şi de această dată una dintre provocările cercetaşilor, aceştia având ocazia să-şi amenajeze adăposturi, să-şi procure şi să-şi pregătească hrana.

De asemenea, zona a oferit posibilitatea exersării cunoştinţelor de topografie militară. Cei mai tineri militari ai structurilor de cercetare, alături de colegii cu experiență în sistemul militar, au făcut cunoștință pentru prima dată cu acest tip de instrucție, parcurgând astfel procedurile tactice și tehnicile specifice ducerii acțiunilor de luptă la cursurile de apă.”

This post was last modified on iun. 25, 2024, 12:05 PM 12:05

Disqus Comments Loading...