Romania Anunta Oficial Actiunile de ULTIM MOMENT din Austria pentru Finalizarea Aderarii la Schengen

Romania anunta in mod oficial actiunile de ultim moment din Austria pentru finalizarea aderarii la Schengen, ce decizii importante sunt luate.

Romania Anunta Oficial Actiunile ULTIM MOMENT Austria Finalizarea Aderarii Schengen

Romania continua sa puna accent pe aplicarea unor masuri oficiale de ultim moment care sa faciliteze finalizarea aderarii la Schengen, iar asta deoarece Catalin Predoiu a confirmat in mod oficial faptul ca in cursul zilelor urmatoare va fi prezent la Forumul Salzburg, gazduit de catre Austria, pentru a discuta si despre problemele tarii noastre, dar si despre solutii.

Romania a pus anul trecut in discutie aderarea la Schengen, iar acest lucru s-a intamplat cu mai bine de jumatate de an mai tarziu, iar acum Catalin Predoiu spune ca anul acesta se va folosi de intalnirile cu ministrii UE pentru a readuce in discutie finalizarea aderarii la Schengen, cu ridicarea controalelor de la granitele terestre, ceva ce dorim cu totii.

Romania are o sansa foarte buna de a isi aduce obiectivele de finalizare a aderarii la Schengen in atentia ministrilor de interne ai UE, cu ocazia acestui Forum, iar separat de asta poate prezenta inclusiv realizarile importante in materie de protejarea a granitelor de migratia ilegala, realizari care tin Europa in siguranta si asigura stabilitate pentru viitor.

„În calitate de ministru al Afacerilor Interne, particip, în perioada 25-27 iunie, la Conferința Ministerială a Forumului Salzburg, care se desfășoară în Laxenburg, Austria. Evenimentul reunește reprezentanți ai statelor membre pentru a aborda provocările actuale și viitoare în domeniul securității și migrației.

Forumul Salzburg e o bună ocazie pentru discuții formale și informale pe teme de interes în domeniul ministerelor de Afaceri Interne. Spre exemplu, anul trecut, la Brdo, Slovenia, au avut loc convorbiri esențiale pentru deblocarea dosarului Schengen. Voi folosi acest prilej pentru a promova, ca de fiecare dată, interesele românești în concertul european.” a declarat ministrul MAI, Catalin Predoiu.