Decizia Austriei Oficiala cu Anuntul de ULTIM MOMENT al lui Karner, ce Sustine Finalizarea Aderarii Romaniei la Schengen

Austria a anuntat o decizie oficiala de ultim moment a lui Gerhard Karner, care sustine finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, iata ce spune ministrul.

Decizia Austriei Oficiala Anuntul ULTIM MOMENT Karner Sustine Finalizarea Aderarii Romaniei Schengen

Austria a anuntat o decizie oficiala de ultim moment, pe care ministrul Gerhard Karner a confirmat-o, iar asta pentru ca le aduce in imediata atentie a Europei faptul ca problema migratiei ilegale la granita cu Ungaria, nu mai e o problema chiar atat de mare, iar asta sustine finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, in cursul urmatoarelor luni de zile.

Austria spune ca numarul trecerilor ilegale depistate la frontiera cu Ungaria a scazut de la 16.400 in primele 5 luni din 2023, la doar 290 in aceeasi perioada din 2024, confirmand practica faptul ca veto-ul lui Karl Nehammer pentru finalizarea aderarii Romaniei la Schengen nu mai are vreo justificare legala, sau reala, in baza problemei migratiei.

Austria blocheaza de peste 10 ani de zile intrarea Romaniei in Schengen, motivandu-si gestul in baza problemei uriase a migratiei la granitele sale, insa dupa cum putem vedea Gerhard Karner confirma faptul ca masurile impuse pana acum ar trebui sa permita finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, dar Karl Nehammer va decide daca meritam acest lucru, sau nu, in 2025.

“Acum că împingem migrația ilegală practic la zero, dăm în judecată pe cineva în care cooperarea funcționează foarte bine. SPÖ este de fapt foarte, foarte târziu aici. Acum doi ani aveam 16.400 de treceri ilegale de frontieră la granița Ungariei cu Burgenland în prima jumătate a anului, acum erau 290 în șase luni. Dar acesta nu este un motiv pentru a sărbători.

Se spunea că politica de azil a țării vecine ar încălca dreptul Uniunii și ar copleși alte state precum Austria. S-a obtinut si un aviz juridic in acest scop. Funcționarea protecției frontierelor externe ale UE, proceduri rapide și o mai bună cooperare cu țările terțe sunt importante.”