Edi Iordanescu: Anunturile de ULTIM MOMENT dupa Romania – Slovacia de la EURO 2024

Edi Iordanescu a facut o serie de anunturi de ultim moment dupa Romania - Slovacia de la EURO 2024, iata ce spune selectionarul despre jucatorii nationalei.

Edi Iordanescu Anunturile ULTIM MOMENT Romania - Slovacia EURO 2024

România – Slovacia s-a incheiat cu un egal cat o calificare in optimi de pe primul loc din grupa E, iar Edi Iordanescu a oferit declarații care reflectă atât mândria, cât și determinarea echipei naționale. Într-o conferință de presă plină de emoție, selecționerul a subliniat importanța spiritului de echipă și a inteligenței tactice care au condus la succesul echipei.

“Azi nu ne-a căzut bine să plecăm de la 1-0, cu toate că noi am avut primele ocazii importante, dar s-a întâmplat și am revenit. Eu sunt mândru de ei și mergem mai departe, așa cum am spus ieri, mergem mai departe. Am câștigat cu inima, fără inimă nu merge,” a declarat Edi Iordanescu, evidențiind puterea morală a echipei.

Meciul a fost marcat de o strategie bine pusă la punct și de o dorință aprigă de a învinge. “Cu inima, cu inteligență, cu echilibru, cred că ați văzut că am dat totul pentru a câștiga meciul, până în minutul 80, când am securizat rezultatul și era normal, pentru că știam ce se întâmplă dincolo. Până atunci era normal, pentru că și echipa se grăbea să repună, să joace mingile, să atace cu echilibru, ne-am dorit victoria.”

Edi Iordanescu spune ca aceasta calificare a echipei și terminarea pe primul loc sunt realizări istorice pentru naționala României. “Faptul că ne-am calificat și cu un punct și am scris istorie, terminând pe primul loc, e mai mult decât binevenit. Mereu ne-am dorit să ne depășim limitele, e generația de suflet, așa am numit-o. Prima parte a fost generația de suflet a mea, acum e a tuturor românilor. E o generație fantastică.”

Edi Iordanescu este convins că această generație va inspira viitoarele generații de fotbaliști români. “Sunt sigur că acești băieți vor inspira multe generații de acum înainte. Îmi doresc foarte mult să mergem înainte, pentru că așa mai putem crea emoție și bineînțeles emulație.”

Cu toate acestea, presiunea turneului este resimțită intens. “Presiunea turneului este fantastică. Dorința e mare și îți dorești să ieși bine, să produci rezultate. Pentru mine personal, cred și pentru grup, presiunea cea mai mare a venit din dorința de a mulțumi și de a răsplăti suporterii pentru tot ce au făcut pentru noi și cum ne-au susținut.”

Edi Iordanescu a subliniat importanța unei organizări bune de joc și a luării deciziilor corecte, în ciuda presiunii și oboselii. “În orice joc pleci de la o organizare bună de joc, de la interpretarea momentelor de joc, de la decizii corecte. E important să avem procesul decizional cât mai stabil, să luăm deciziile cele mai corecte. Intervine și presiunea, intervine și oboseala, cum a fost pe final.”

Echipa a demonstrat o organizare solidă și a reușit să facă față presiunii jocului. “Ne dorim să avem o organizare bună de joc și am arătat asta în multe momente, iar asta înseamnă și presiune pe joc, la nivelul acesta. Trebuie să poți să alergi, să lupți, să câștigi dueluri, duelurile sunt importante.”

Edi Iordanescu a evidențiat capacitatea echipei de a reacționa prompt la schimbările din joc. “Jocul o ia în diverse direcții și noi trebuie să fim înțelepți, atenți, trebuie să fim activi și chiar reactivi pe margine, să ajutăm echipa. Sunt momente care apar, diverse lucruri, situații, iar noi trebuie să acționăm, și am reacționat azi. În prima fază am mutat pentru a încerca să câștigăm jocul, iar apoi pentru a securiza rezultatul, iar prin schimbările pe care le-am făcut, am încercat să ajutăm echipa ca să închidem tabela.”

Prin această victorie, naționala României nu doar că a obținut un rezultat important, dar a și demonstrat o determinare și o unitate exemplară, deschizând drumul pentru noi performanțe și inspirație pentru viitoarele generații de fotbaliști.