Lucrarile Oficiale de ULTIM MOMENT Anuntate de Nicusor Dan pentru Bucuresti, cum sunt Afectati Oamenii

Nicusor Dan a anuntat o serie de lucrari oficiale de ultim moment pentru milioane de oameni din Bucuresti, iata ce decizii au fost luate.

Lucrarile Oficiale ULTIM MOMENT Anuntate Nicusor Dan Bucuresti cum sunt Afectati Oamenii

Nicusor Dan, a anunțat continuarea lucrărilor de reparații și întreținere pe arterele administrate de Administrația Străzilor București (ASB), pentru asigurarea siguranței traficului rutier și pietonal. Luna aceasta, ASB a efectuat lucrări punctuale în carosabil și pe trotuare pe 20 de artere importante, inclusiv Șoseaua Colentina, Splaiul Independenței, Șoseaua Alexandriei și Șoseaua București – Măgurele.

Nicusor Dan spune ca, au fost trasate marcaje pentru persoane cu dizabilități pe aproximativ 25 de străzi, marcaje pentru stațiile de autobuz în 14 locații și marcaje pentru trecerile de pietoni în 45 de locuri, pe străzi și intersecții esențiale, cum ar fi Bd. Expoziției cu Str. Mărăști, Șoseaua Morarilor cu Str. Baia de Aramă, str. Dinu Lipatti cu str. Giuseppe Garibaldi, Bd. Beijing, str. Grigore Cobălcescu cu str. Berzei, și str. Dr. Iacob Felix cu Bd. Alexandru Ioan Cuza.

Echipele ASB au remediat peste 150 de deficiențe la instalațiile de semaforizare, au montat stâlpi antiparcare pe aproximativ 20 de artere, limitatoare de viteză pe 10 străzi, și indicatoare rutiere în peste 120 de locații, inclusiv pe Șoseaua Ștefan cel Mare, Șoseaua Colentina, Șoseaua Andronache, Șoseaua Fundeni, Șoseaua Dobroești, Șoseaua Pantelimon, Bd. Bucureștii Noi, Calea Moșilor și Calea 13 Septembrie.

Nicusor Dan confirma si ca lucrările pentru reabilitarea Podului Grant continuă fără a afecta traficul rutier. Administrația Străzilor București lucrează la partea interioară a pasajului principal, unde execută reparații cu mortare speciale și injecții ale fisurilor. De asemenea, se aplică vopsea anticorozivă pe partea interioară a rampelor și pe segmentul interior al pasajului principal.

În paralel, se montează masca de aluminiu și structura de fixare pe grinda parapet, iar pe aleea de acces spre pasajul pietonal se toarnă beton și se efectuează lucrări premergătoare asfaltării. Reabilitarea Podului Grant este programată să se finalizeze în luna august a acestui an, cu 12 luni mai devreme decât termenul prevăzut în contract.

Nicusor Dan aduce in atentie inclusiv lucrările de modernizare a sistemului de termoficare, finanțate din fonduri europene nerambursabile, avansează rapid. Au fost deja înlocuite conducte magistrale pe o lungime de 25,5 km pe cele 11 șantiere deschise prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) în toate cele șase sectoare ale Capitalei. În același timp, modernizăm rețeaua de termoficare și prin șantiere deschise cu finanțare de la bugetul local și cofinanțare de la Ministerul Dezvoltării.

Dacă anul trecut au fost schimbate 50 km de conducte, obiectivul pentru acest an este de 70 km de conducte modernizate. Aceste măsuri sunt esențiale pentru îmbunătățirea infrastructurii urbane și pentru asigurarea unui trai mai sigur și confortabil pentru locuitorii Bucureștiului.