ANM: Cod de ATENTIONARE Meteorologica Oficiala de ULTIM MOMENT pe 27 Iunie 2024 in Romania

ANM a emis un cod de atentionare meteorologica oficiala de ultim moment pe 27 iunie 2024 in Romania, aducand in imediata atentie fenomene de vreme severa.

ANM Cod ATENTIONARE Meteorologica Oficiala ULTIM MOMENT 27 Iunie 2024 Romania

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis un cod de atentionare meteorologica oficiala de ultim moment pe 27 iunie 2024 in Romania, aducand in imediata noastra atentie o serie de fenomene meteo de vreme severa imediata, despre care trebuie sa stim.

ANM explica mai jos faptul ca in toate regiunile afectate de acest cod galben de atentionare meteorologica, vom fi afectati de ploi torentiale in cantitati de pana la 30 l/mp, insotite de vant cu rafale de pana la 70 km/h, grindina si descarcari electrice, iar fenomenele s-ar putea extinde si in alte zone.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 27 iunie.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Oltenia și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.