Austria: Deciziile Ministeriale Oficiale de ULTIM MOMENT care vor Permite Finalizarea Aderarii Romaniei la Schengen

Austria a anuntat deciziile ministeriale de ultim moment care vor permite finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, ce masuri sunt luate.

Austria Deciziile Ministeriale Oficiale ULTIM MOMENT Permite Finalizarea Aderarii Romaniei Schengen

Austria anunta in mod oficial un consens extrem de important cu privire la o problema extrem de serioasa care intarzie permiterea finalizarii aderarii Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca ministrul Gerhard Karner, care a prezidat Forumul Salzburg zilele trecute, a anuntat ca tarile UE sunt de acord ca trebuie luate masuri mai puternice pentru oprirea migratiei.

Austria spune ca intalnirea dintre reprezentantii ministerelor de interne ai diverselor tari din UE, a avut drept efect ajungerea la intelegeri privind implementarea pactului privind azilul si migratia in cursul urmatoarelor luni, ceea ce va permite finalizarea aderarii Romaniei la Schengen mai repede, dar va si reduce migratia ilegala in cadrul UE, daca implementarea e corecta.

Austria vrea deasemenea sa faca si deportari mai rapide catre Siria si Afganistan, iar in cadrul discutiilor pare sa-I fi convins pe partenerii din UE ca aceste masuri trebuie sa fie puse in aplicare rapida, ceea ce din nou va permite finalizarea aderarii Romaniei la Schengen mai repede, masurile fiind unele care ne ajuta din toate punctele de vedere.

“Au fost două zile de discuții foarte intense, printre altele despre domeniul azil și migrație și aici în special despre Pactul privind azilul și migrația la nivel european, cu părerea unanimă că acest pact trebuie adus acum la viață. astfel încât să devină o realitate începe prinderea.

Aceasta înseamnă că este nevoie de o protecție funcțională a frontierelor externe ale UE și că sunt necesare proceduri rapide corespunzătoare. Subiectul repatriărilor și deportărilor în Siria a fost adoptat și în declarația comună. Când vine vorba de migrație ilegală, o avem la granița spre est.” a declarat ministrul de interne al Austriei, Gerhard Karner.