Masurile Oficiale de ULTIM MOMENT ale Ministrului Apararii, Aduse in Atentia a Milioane de Romani din Tara

Minsitrul Apararii anunta masurile oficiale de ultim moment, aducand in atentia a milioane de romani deciziile luate pentru toata tara acum.

Masurile Oficiale ULTIM MOMENT Ministrului Apararii Aduse Atentia Milioane Romani Tara

Ministrul Apararii aduce in atentia a milioane dintre romani, masurile oficiale luate in plin razboi in Ucraina, iar asta pentru ca Angel Tîlvăr a efectuat o vizita foarte importanta in Turcia, in cadrul careia a discutat despre cooperarea dintre cele doua tari, in domeniul militar, in aceasta perioada foarte complicata.

Ministrul Apararii detaliaza mai jos ceea ce a discutat cu omologul sau turc in legatura cu extinderea colaborarii dintre cele doua tari, iar asta pentru ca Romania are nevoie de tehnologiile turce, dar si de militarii care pazesc granitele NATO in momentul de fata, toate detaliile fiind disponibile mai jos.

“In cadrul vizitei pe care am făcut-o la Șantierele Navale din Istanbul și Gölcük, am discutat cu reprezentanții industriei de apărare din Turcia despre modalitățile în care aceasta poate sprijini dezvoltarea de capabilități de apărare de către România. Ministerul Apărării Naționale rămâne determinat în a valorifica toate oportunitățile de conectare a industriei naționale de apărare cu programele de înzestrare ale Armatei României, în special prin transfer de tehnologie modernă.

Producția în țară de echipamente militare de ultimă generație și asigurarea opțiunilor de mentenanță în țară pe toată durata de exploatare a tehnicii achiziționate prin aceste programe. Modernizarea și consolidarea capacităților Forțelor Navale Române este o preocupare constantă a Ministerului Apărării Naționale.

Am vizitat, la Istanbul, la invitația omologului meu turc, Yașar Güler, mai multe obiective militare care vor găzdui capabilitățile angajate de Turcia în cadrul misiunilor Grupului operativ pentru combaterea minelor marine din Marea Neagră, inițiativă dezvoltată de Bulgaria, România și Turcia. Suntem în linie dreaptă cu operaționalizarea #MCMBlackSea, care va contribui la întărirea climatului de securitate în Marea Neagră, puternic perturbat de acțiunile agresive ale Federației Ruse.

Primele acțiuni comune ale #MCMBlackSea sunt planificate pentru începutul lunii iulie, iar navele militare sunt pregătite pentru primele misiuni. De altfel, dragorul maritim 30 „Sublocotenent Alexandru Axente” aparținând Forțelor Navale Române a ridicat astăzi ancora, din portul militar Constanța, cu destinația finală Istanbul, pentru a se integra în cadrul MCM Black Sea.

Sunt convins că activarea #MCMBlackSea, chiar înainte de summitul NATO de la Washington, va transmite un semnal puternic cu privire la coeziunea Alianței și determinarea țărilor #NATO riverane la Marea Neagră de a asigura libertatea de navigație, esențială pentru securitatea întregii regiuni.  Semnarea Acordului-cadru între Guvernul României și Guvernul Republicii Turcia în domeniul militar, la 24 octombrie 2023, a reprezentat un pas important în consolidarea relațiilor noastre politico-militare și a reflectat angajamentul de a extinde și întări această cooperare.”