Schema Oficiala de ULTIM MOMENT a Ministrului Educatiei, ce se Intampla in Multe Scoli din Romania

Ministrul Educatiei anunta in mod oficial o noua schema de proiecte pentru scolile din Romania, anunturile de ultim moment pentru elevi si parinti.

Schema Oficiala ULTIM MOMENT Ministrului Educatiei Intampla Multe Scoli Romania

Ministrul Educatiei anunta noi proiecte oficiale de ultim moment pentru scolile din toata Romania, iar asta pentru ca in atentia elevilor, profesorilor si parintilor, sunt adusi banii din PNRR, care pot fi folositi pentru a finanta modernizarea scolilor si crearea unui mediu educational care sa previna abandonul scolar, sau macar sa il reduca substantial.

Ministrul Educatiei explica oficial mai jos faptul ca, in cadrul acestui apel de proiecte, sunt alocate nu mai putin de 105 milioane de euro, fara TVA, oferind si detalii cu privire la felul in care pot fi utilizati banii de catre institutiile de invatamant care vor dori sa beneficieze, desigur creand proiecte care sa fie aprobate pentru a beneficia de finantarile care sunt oferite.

“Am lansat apelul de proiecte „Schema de granturi PNRAS runda a II-a (seria a III-a)”, finanțat prin #PNRR. Alocarea financiară totală a prezentului apel de proiecte este de 105 milioane de euro, fără TVA. Cererea de finanțare se va depune exclusiv online până la data de 31 iulie 2024. Obiectivul major urmărit: prevenirea și reducererea abandonului școlar. Unitățile de învățământ preuniversitar de stat pot obține granturi pentru prevenirea și reducerea abandonului școlar la nivel gimnazial.

Imbunătățirea rezultatelor obținute de elevi la evaluarea națională de clasa a VIII-a, precum și pentru îmbunătățirea tranziției de la învățământul secundar inferior la cel superior. Apelul vizează unitățile de învățământ gimnazial de stat cu risc ridicat și mediu de abandon și părăsire timpurie a școlii (PTȘ), eligibile în cadrul Schemei de Granturi PNRAS – Runda a II-a (seria a III-a), care pot aplica în nume propriu sau prin intermediul autorităților publice locale.

In vederea creșterii accesului și participării grupurilor dezavantajate la educație și pentru consolidarea competențelor, pentru educație remedială și pentru accelerarea învățării. Alocarea financiară totală a prezentului apel de proiecte este de 105 milioane de euro, fără TVA. Cererea de finanțare se va depune exclusiv online, prin platforma web dedicată disponibilă, până la data de 31 iulie 2024.

Platforma va fi accesibilă pentru depunerea proiectelor începând cu data de 9 iulie. Unitățile de învățământ care au primit finanțare în runda I și runda a II-a (seria I și seria II PNRAS) nu sunt eligibile pentru acest apel. De asemenea, unitățile de învățământ care au în ciclul gimnazial sub 50 de elevi și care nu au obținut finanțare în cadrul apelului PNRAS Școli Mici, dar se regăsesc în Anexa 17, sunt eligibile pentru prezentul apel.

Ești un tânăr cercetător pregătit pentru o provocare? Aplică pentru a participa la EU TalentOn 2024! Această ediție va avea loc în Orașul European al Științei 2024 (Katowice, Polonia) în perioada 9-14 septembrie și este deschisă tinerilor cercetători cu vârstele cuprinse între 21 și 35 de ani. Echipa câștigătoare va fi recompensată cu un premiu în bani dintr-un fond de premii total de 75.000 de euro.”