ATENTIONAREA Hidrologica Cod PORTOCALIU Oficial de ULTIMA ORA in Romania pe 28 Iunie 2024

Atentionarea hidrologica cod portocaliu oficial de ultima ora in ROmania pe 28 iunie 2024, ne aduce in atentie o serie de fenomene de inundatii severe.

ATENTIONAREA Hidrologica Cod PORTOCALIU Oficial ULTIMA ORA Romania 28 Iunie 2024

Atentionarea hidrologica cod portocaliu oficial de ultima ora in Romania pe 28 iunie 2024, aduce in imediata atentie a milioane de romani, fenomene severe imediate, care afecteaza anumite zone ale tarii, insa din pacate intr-o masura mare, conform informatiilor publicate de catre hidrologi.

INHGA, Institutul Național de Hidrologie și Gospodarire a Apelor, a publicat atentionarea hidrogologica de mai jos, vorbind despre scurgeri importante de pe versanti, torenti, paraie si viituri pe raurile mici, cu posibile depasiri ale cotelor de inundantie in regiunile mentionate mai jos.

AVERTIZARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE COD PORTOCALIU!

FENOMENELE VIZATE: Scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundații locale și creșteri rapide de debite și niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE INUNDAȚIE.

Bazine afectate: Râurile din bazinele hidrografice: Strei – bazin amonte S.H. Pui.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundații locale și creșteri importante de debite și niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE INUNDAȚIE pe râurile din bazinele hidrografice: Strei – bazin amonte S.H. Pui, județul Hunedoara.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Jigureasa.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu ”Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică precum și incidente/accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă și poluări marine în zona costieră.”