Comunicarile Ministrului Educatiei Oficiale cu Anunturi de ULTIM MOMENT Vizand Masurile pentru Elevii Romani

Ministrul Educatiei transmite comunicarile oficiale de ultim moment cu anunturi importante vizand masurile pentru elevii romani din toata tara.

Comunicarile Ministrului Educatiei Oficiale Anunturi ULTIM MOMENT Vizand Masurile Elevii Romani

Ministrul Educatiei transmite comunicari oficiale cu anunturi de ultim moment legate de masurile luate pentru elevii din Romania, iar asta pentru ca, intr-o prima faza vorbeste despre feedback-ul primit de la profesorii care au fost implicati in Evaluarea Nationala, mai exact in procesul de corectare gandit de Ligia Deca.

Ministrul Educatiei vorbeste mai jos si despre universitatile din Romania, plus masurile pe care Ligia Deca vrea sa le ia pentru acestea, dar separat aduce in atentie inclusiv rezultatele obtinute de catre elevii romani in cadrul unor Olimpiadei Europene de Informatica, toate detaliile fiind oferite mai jos acum.

“Mi-am dorit să primesc feedback direct de la profesorii implicați în evaluare în această perioadă, așa că ieri, împreună cu domnul Secretar de Stat Sorin Ion, am vizitat unul dintre centrele din București unde se corectează lucrări la limba și literatura română ale copiilor participanți la evaluarea națională. Evaluarea digitalizată are multiple avantaje şi este apreciată de profesorii evaluatori. Am avut o discuție deschisă cu aceştia, le sunt recunoscătoare pentru punctele de vedere exprimate.

Așa cum am spus tuturor celor cu care am interacționat în vizitele mele în țară, vă asigur că vă sunt alături şi cǎ preluăm în continuare feedback constructiv! Pentru că educația de calitate înseamnă muncă de echipă! Astăzi, Comisia Europeană a anunțat rezultatele cererii de propuneri Erasmus+ din 2024 pentru inițiativa universităților europene!

În urma selecției, 14 noi alianțe ale universităților europene se alătură celor 50 deja existente și vor primi până la 14,4 milioane de euro fiecare, pe o perioadă de patru ani. 🇪🇺 Dintre acestea, 4 includ instituții de învățământ superior din România! Cele 64 de alianțe cuprind peste 560 de instituții de învățământ superior de toate tipurile, din toate regiunile Europei.

Aceste alianțe aduc inovație în regiunile Europei și permit colaborarea între studenți, cadre universitare, cercetători, întreprinderi, orașe, autorități și organizații ale societății civile. Felicitări echipei României pentru cele trei medalii de argint și una de bronz, obținute la cea de-a XXXI-a ediție a Olimpiadei Central Europeane de Informatică (CEOI), ce s-a desfășurat la Brno, Cehia, în perioada 23-29 iunie 2024.

Competiția a fost inițiată de România în anul 1994, devenind în timp una dintre cele mai prestigioase concursuri de profil. În acest an au participat echipele reprezentative a 13 țări. Elevii noștri au obținut următoarele distincții: SAVU Ștefan-Cătălin, Colegiul Naţional “Ion Luca Caragiale” Ploiești, Argint VOICU Mihai-Valeriu, Liceul Teoretic Internațional de Informatică Bucureşti, Argint IORGULESCU Andrei Paul, Colegiul Național de Informatica “Tudor Vianu” Bucuresti, Argint TUDOSE Rareș-Felix, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, Bronz.”