Informari Oficiale ale Armatei Romane privind Misiunile de ULTIM MOMENT ale Soldatilor in Plin Razboi in Ucraina

Armata Romana a facut o serie de informari oficiale privind misiunile de ultim moment ale soldatilor in plin razboi in Ucraina, ce transmite.

Informari Oficiale Armatei Romane Misiunile ULTIM MOMENT Soldatilor Plin Razboi Ucraina

Armata Romana a publicat 4 informari oficiale de ultim moment cu privire la misiunile soldatilor Romani in plin razboi in Ucraina, iar asta pentru ca intr-o prima faza ne aduce in atentie exercitiul multinational TRITON 24, la care au participat Fortele Navale Romane, cu echipe de scafandri, asta in timp ce Fregata Marasesti a participat la exercitiul Shield Protector 24.

Armata Romana vorbeste mai jos si despre exercitiul militar multinational Transylvanian Dragoons 24, desfasurat la Colibita, impreuna cu soldatii din cadrul altor tari ale NATO, in final fiind adusa in atentia noastra si repatrierea a unui detasament de soldati romani care a participat la misiunea de mentinere a pacii in Republica Centrafricana.

“Scafandrii militari au participat la Exercițiul multinațional TRITON 24. Militari ai Centrului de Scafandri al Forțelor Navale Române au participat la cea de-a patra ediție a exercițiului multinațional de profil TRITON 24, organizat de Forțele Navale ale Bulgariei în proximitatea orașului Varna și în apele teritoriale ale Bulgariei. Scopul exercițiului TRITON 24 a fost consolidarea cooperării și interoperabilității dintre țările partenere participante (Bulgaria, Franța, România, Statele Unite ale Americii și Turcia).

La activitățile de instruire comună, Forțele Navale Române au participat cu ofițeri de stat major, scafandri de luptă EOD (Explosive Ordnance Disposal) și scafandri de mare adâncime care, alături de partenerii străini, au executat secvențe de antrenament specifice luptei împotriva amenințărilor subacvatice, în special împotriva pericolului minelor marine.

Militari din cadrul Batalionului 811 Infanterie „Dej”, desfășoară, în perioada 25 iunie – 5 iulie, alături de militarii Batalionului 71 Mecanizat „Siberians”, din Republica Cehă, exercițiul multinațional „TRANSYLVANIAN DRAGONS 24”. Scopul exercițiului, care are loc în zona de instruire din Colibița, județul Bistrița-Năsăud, este de creștere a interoperabilității între cele două structuri, de dezvoltare a limbajului comun și de formare a deprinderilor necesare pentru a putea acționa în context multinațional.

Ceremonie de repatriere a Detașamentului de Protecția Forței EUTM RCA, rotația a II-a. Vineri, 21 iunie, la sediul Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireșoaia” din Sfântu Gheorghe, a avut loc, în prezența comandantului Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”, generalul de brigadă Nicolae-Gabriel Oros și a reprezentanților autorităților publice locale, Ceremonia de repatriere din Teatrul de Operații din Republica Centrafricană.

A militarilor care au executat misiunea de Protecție Forței EUTM RCA rotația a II-a. În cadrul ceremoniei, la apelul solemn, comandantul detașamentului, căpitanul Florin Nicoară, a raportat că toți militarii detașamentului s-au întors acasă și misiunea a fost îndeplinită cu succes. „Shield Protector 24”, exercițiu tactic cu trageri de luptă. Fregata „Mărășești” (F111) a participat în perioada 26-27.06.2024 la exercițiul de antrenament pe mare cu trageri de luptă FN „Shield Protector 24”.”