Italia: Obiectivul Oficial al Giorgiei Meloni cu Masuri de ULTIM MOMENT privind Aderarea Romaniei la Schengen

Italia anunta obiectivul oficial pe care Giorgia Meloni l-a stabilit, cu masuri de ultim moment pentru aderarea Romaniei la Schengen, mai rapid.

Italia Obiectivul Oficial Giorgiei Meloni Masuri ULTIM MOMENT Aderarea Romaniei Schengen

Italia anunta prin Giorgia Meloni un obiectiv oficial de ultim moment pentru Europa, unul care vine sa ajute inclusiv finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca premierul italian spune ca Agenda Strategica a UE prevede inclusiv masuri legate de migratia legala, nu doar de cea ilegala, pe care incearca sa o previna intr-o foarte serioasa masura.

Italia a gandit masuri menite sa permita intrarea a 450.000 de migranti pe teritoriul sau intre 2023 si 2025, dar Giorgia Meloni spune ca nu trebuie sa se modifice aceasta cifra doar pentru ca exista traficanti de persoane care vor sa faca bani de pe urma oamenilor, migratia ilegala trebuind oprita, ceea ce va ajuta si finalizarea aderarii Romaniei la Schengen.

Italia ia masuri oricum poate pentru a reduce migratia ilegala, iar asta in contextul in care Giorgia Meloni se plange de multa vreme de situatia de la granitele tarii sale, insa lucrurile nu pot fi rezolvate usor, dar poate ca hotararile care vor fi luate vor ajuta si la finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, in anul 2025.

“Agenda Strategică tratează și modul de încurajare a migrației legale, deoarece obiectivul pe care ni l-am propus cu toții este restabilirea legalității în guvernarea fluxurilor migratorii. Legalitatea înseamnă un lucru simplu, prea des uitat în trecut: în Italia, și în Europa, poți intra doar legal. Și înseamnă, de asemenea, că instituțiile sunt responsabile pentru gestionarea intrărilor legale, nu contrabandiștii.

Italia, vă reamintesc, a planificat aproximativ 450 de mii de intrări regulate pentru perioada 2023-2025, tot pentru a răspunde nevoilor sistemului nostru de producție, oferind cote privilegiate tocmai acelor națiuni cu care colaborăm pe frontul migrator în materie de repatrieri, plecări contrastante și combaterea traficanților.”