Misiunile Oficiale ale Romaniei cu Actiuni de ULTIM MOMENT pentru Finalizarea Aderarii la Schengen

Romania anunta misiunile oficiale cu actiuni de ultim moment pentru finalizarea aderarii la Schengen, ce decizii au fost luate la Bucuresti.

Misiunile Oficiale Romaniei Actiuni ULTIM MOMENT Finalizarea Aderarii Schengen

Romania anunta in mod oficial o serie de actiuni de ultim moment, a caror menire este de a permite finalizarea aderarii la Schengen mult mai repede decat se asteptau foarte multi oameni, iar asta pentru ca MAI a hotarat sa extinda colaborarea cu Bulgaria, pentru securizarea mai eficienta a granitelor celor doua tari, in acesta perioada.

Romania a emis un comunicat oficial, prin MAI, cu privire la pasii pe care ii ia in legatura cu extinderea colaborarii cu Bulgaria pentru securizarea mai eficienta a granitelor tarilor, finalizarea aderarii la Schengen pentru ambele tari fiind un obiectiv realizabil, in contextul in care numarul migrantilor ilegali care intra in UE continua sa scada in 2024.

Romania explica mai jos pasii importanti pe care ii pune in aplicare pentru a se asigura ca finalizarea aderarii la Schengen va fi permisa de catre Austria, pentru ambele tari, asa ca nu ramane decat sa vedem in ce masura realizarile pe care le au cele doua tari, vor fi suficient de mult apreciate pentru a se ridica si controalele la granitele terestre.

“In contextul eliminării controalelor la frontierele maritime şi aeriene ca urmare a aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen, Polițiile de Frontieră din România și din Bulgaria au intensificat acțiunile de cooperare la granița comună. Aceste acțiuni se materializează prin misiuni de supraveghere pe Marea Neagră, care se desfășoară atât în marea teritorial.

Cât și în zona economică exclusivă a celor două state, cu scopul de a interveni în cazul unor ambarcațiuni suspecte. De asemenea, sunt desfășurate misiuni comune de supraveghere și control pe fluviul Dunărea, cu ambarcațiuni din dotarea structurilor teritoriale ale Polițiilor de Frontieră ale celor două state.”