Pasul Oficial de ULTIM MOMENT Anuntat de Simona Bucura-Oprescu pentru Romania si Milioane de Angajati

Simona Bucura-Oprescu anunta in mod oficial un pas semnificativ de ultim moment facut de catre Romania pentru milioane de angajati din toata tara.

Pasul Oficial ULTIM MOMENT Anuntat Simona Bucura-Oprescu pentru Romania Milioane Angajati

Simona Bucura-Oprescu anunta ca România a făcut un pas semnificativ în direcția promovării dreptății sociale prin aderarea la Coaliţia Globală pentru Justiţie Socială, un gest care reflectă angajamentul ferm al țării noastre față de valorile de echitate și respect pentru drepturile omului. Ministrul Muncii, a subliniat importanța acestui demers, evidențiind că România împărtășește și susține valorile promovate de Coaliție.

„România a aderat la Coaliţia Globală pentru Justiţie Socială în principal datorită faptului că împărtăşeşte şi susţine valorile pe care aceasta le promovează. Şi noi credem şi acţionăm pentru tratament egal şi corect, respectarea drepturilor omului şi drepturilor în lumea muncii. Creşterea economică trebuie să se regăsească în creşterea nivelului de trai al fiecărui cetăţean”, a declarat Simona Bucura-Oprescu.

Simona Bucura-Oprescu a subliniat că România ia măsuri active pentru a asigura locuri de muncă decente, mai numeroase și mai bine plătite, alături de o societate incluzivă. Printre obiectivele majore se numără dezvoltarea sectorului de economie socială, protecția socială, intensificarea dialogului social și creșterea nivelului de acoperire a negocierii colective. „Construim un viitor cu dreptate socială pentru toți!”, a adăugat ministrul.

Guvernul condus de Marcel Ciolacu a implementat deja măsuri importante pentru a îmbunătăți condițiile de muncă, de trai și de protecție socială, având efecte notabile asupra economiei naționale. Conform datelor oficiale, România, alături de Brazilia, este unul dintre cele doar două state care au înregistrat în acest an o îmbunătățire a rating-ului de țară, un fapt remarcabil în contextul în care 13 state au suferit o înrăutățire a acestui indicator.

Simona Bucura-Oprescu spune ca forumul la care a fost anunțată aderarea României a fost deschis în prezența lui Antonio Guterres, secretarul general al ONU, și a lui Nicolas Schmit, comisarul european pentru Muncă și Drepturi Sociale. România se alătură astfel celor 14 state membre ale Uniunii Europene care sunt partenere ale acestei Coaliții.

Aderarea la Coaliţia Globală pentru Justiţie Socială marchează un nou capitol în angajamentul României față de promovarea drepturilor sociale și a echității, demonstrând că țara noastră este dedicată construirii unui viitor mai just și mai prosper pentru toți cetățenii săi.