X

Proiectele Oficiale de ULTIM MOMENT Anuntate de Nicusor Dan pentru Bucuresti si Milioane de Oameni

Nicusor Dan anunta ca Administrația Străzilor București a finalizat montarea a șase noi sensuri giratorii modulare în intersecții unde conflictele de trafic pot fi rezolvate fără semaforizare. Acestea fac parte dintr-un proiect mai amplu care prevede instalarea a încă zece sensuri giratorii similare în perioada următoare.

Nicusor Dan, primarul Capitalei, a subliniat beneficiile acestor sensuri giratorii modulare, care pot fi montate rapid, în doar 1-2 nopți, și sunt mai ieftine și necesită mai puțină mentenanță. Toate sensurile giratorii includ sisteme de irigații, arbuști, plante, arbori și gazon, contribuind astfel la estetica urbană și la ecologizarea orașului.

Nicusor Dan confirma si ca in weekendul 29-30 iunie, în cadrul proiectului ”Străzi Deschise – București, promenadă urbană”, Calea Victoriei se transformă într-o veritabilă scenă a teatrului stradal internațional. Spectacole itinerante susținute de artiști independenți din Italia, Franța și Spania vor anima străzile Capitalei.

Programul artistic va include diverse ateliere de creație, „Parada personajelor” Teatrului Ion Creangă, spectacole de teatru și animație, momente de improvizație, acrobații, jonglerii și comedie. În premieră, Bulevardul Laminorului din sectorul 1 devine pietonal, oferind un program complex destinat publicului de toate vârstele, de la activități sportive până la ateliere creative și educative.

Nicusor Dan dezvaluie ca  si Compania Municipală Parking București a trasat 29.800 de locuri noi de parcare și a obținut avizele pentru a trasa alte 31.800 locuri. În prezent, se lucrează la amenajarea noilor locuri de parcare cu patru echipe. Prin crearea de noi locuri de parcare, se eliberează trotuarele din zona centrală de mașini, oferind astfel pietonilor un spațiu mai mare și mai sigur.

Primăria Capitalei, prin Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), a obținut aprobarea pentru finanțarea a opt noi proiecte de consolidare. Acestea vizează clădiri rezidențiale din centrul Bucureștiului situate pe străzile Lipscani, Armenească, Hristo Botev, Ivo Andric, Dacia, Intrarea Mihai Eminescu, Baltagului și Bulevardul Nicolae Bălcescu.

Până în prezent, AMCCRS are 40 de proiecte aprobate în cadrul Programului național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat (PNCCRS), cu o valoare totală a investițiilor de aproximativ 1,08 miliarde lei.

Administrația locală din București continuă să implementeze proiecte esențiale pentru îmbunătățirea siguranței rutiere, creșterea numărului de locuri de parcare și consolidarea clădirilor cu risc seismic, contribuind astfel la dezvoltarea unui oraș mai sigur și mai atractiv pentru locuitorii săi.

This post was last modified on iun. 29, 2024, 1:28 PM 13:28

Disqus Comments Loading...